A ROCK'N'ROLL KIRÁLYA A KIRÁLYOK KIRÁLYÁRÓL

A rock'n'roll királyát érdekelte minden idők best-sellerje? Erre a következtetésre juthatunk, ha belelapozunk abba a Bibliába, ami a híres sztárhoz tartozott.A "Bible YouVersion" egyik legújabb olvasási terve, mely címe "A Zsoltárok könyve, a királlyal", Elvis rajongók számára készített. A hétnapos tervet olvasók Elvis saját kezű jegyzeteivel együtt tanulmányozhatják a Bibliát.

Például a Zsoltárok 11:1 verséhez azt írta: "Az Úrba helyeztem bizalmam, ő vezet engem." A Zsoltárok 43:3 verséhez pedig az alábbit jegyezte fel: "Az Úr küldött nekem fényt, hogy vezessen." A Zsoltárok 137:5-9 verseihez pedig az alábbi szavakat írta: "Istenben bízz, ne emberben."

Nyilvánvaló: Elvisre és a zenéjére is hatással volt a Szentírás.

Zsoltárok 81. alatt írta: "Énekeld az Úr dicséreteit." Zsoltárok 149:3-6 közötti versekre hivatkozva olvashatjuk jegyzetét: "A szívünk-lelkünk érzéseiből árad a legkegyesebb zene.", illetve ehhez a fejezethez kiemelik még a "Zene, Isten dicsőségére" mindatát.

Elvis Presley szívesen olvasta a Zsoltárok könyvét


Nem sok, nagyobb sztárt lehetett volna megnevezni, mint Elvist, mondta a "Biblia Múzeum" (a BibleYouVersion) kiadójának elnöke. Kiváló és páratlan pédája annak, ahogyan emberek élete megváltozik e könyv hatására. Saját jegyzeteiből kiderül, hogy mély hatással voltak Elvisre a Zsoltárok könyvének szavai.

Minden felhasználó előtt elérhető (egyenlőre csak angolul) ez az olvasási terv, mely igazán különleges lehet sokak számára. Amiért érdemes elolvasni: Ismerd meg a Szentlelket! Tanulj meg belépni Isten jelenlétébe! Halld meg Isten tiszta hangját! -jelzik a készítők.

Az olvasási terv linkje:
https://www.bible.com/hu/reading-plans/4508-rockin-through-the-psalms-with-the-king


Ezeket is ajánljuk


Avril Lavigne Istenhez kiállt új dalában

Shia LaBeouf új szerepére készülve találkozott Istennel

Élet a fiam halála után