A "FEKETE PÁRDUC" CSILLAGA, CHADWICK BOSEMAN HITE

Chadwick Boseman, aki olyan színesbőrű ikonokat testesített meg a vásznon, mint Jackie Robinson a "42-ben" című filmben vagy játszott a James Brown sztori és a "Fekete párduc" című filmekben, gyakran beszélt hitéről.A 43 éves színész augusztus 28-án halt meg vastagbélrákban, keresztény családban nőtt fel, és a dél-karolinai Andersonban található Welfare baptista gyülekezetben keresztelték meg. Hitét gyakorló keresztényként még karrierjének csúcsán is rendszeresen tett tanúbizonyágot hitéről.

Boseman híressé válása látszólag gyorsan történt, de valójában ehhez sok idő, erőfeszítés és Isten hűségébe vetett bizalom kellett. Segített neki a szeretett színész, Denzel Washington is, aki több mint 20 évvel ezelőtt vállalta a néhai színész külföldi tanulmányainak fizetését a British American Színész Akadémián. Boseman halála utáni napokban Washington úgy jellemezte őt, mint szelíd lelket és ragyogó művészt, aki rövid, ámde jeles karrierje során ikonikus előadásai révén örökké velünk marad.

A "Fekete Párduc" sztárja keresztény hitéről beszélt, amikor 2019-ben a Denzel Washington tiszteletére tartott ünnepségre látogatott. Az Amerikai Filmintézet Életműdíját kapta meg Washington, mely díjátadó ünnepségen Boseman az Efezusiakhoz írt levél 3:20. versét idézte: "Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint."

2018-ban, az alma materben, a Howard Egyetem tanévzáróján tartott beszédet, mely során számos bibliai szakaszra hivatkozott, köztük Jeremiás 29:11 versre, ezt mondva a végzős osztálynak:

Néha meg kell éreznie a vereség fájdalmát és szúrását, hogy megindítsa az emberben azt a valódi szenvedélyt és célt, amit Isten előre elrendelt benned.

Isten azt mondja Jeremiás próféta könyvében: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek."

"Kedves Végzős osztály! Legyen ma füled hallásra. Ezen a napon, amikor elértél egy dombtetőt, és nagyszerű munkákról, a következő sikeres lépésekről, karrierről, a továbbtanulásról szóló döntésekről gondolkodsz és álmodsz, inkább célt találj magadnak, mint munkát vagy karriert."

"Amikor Isten velünk van, nem számít, ki jön ellenünk!" - mondta később. - "Isten visszatart embereket az ajtótól, és néha odahelyez valakit, aki kinyitja neked az ajtót. Nem tudom mi a jövőd. De ha hajlandó vagy a nehezebb utat választani, azt, amelyiknél esetleg eleinte több kudarcot, mint sikert kell elérned, ott végül több öröm, több győzelem, több dicsőség várhat rád."

Hitét gyakorló keresztényként még karrierjének csúcsán is rendszeresen tett tanúbizonyágot hitéről


Miután Letitia Wright, Boseman "Fekete Párduc" filmbeli társszereplője értesült a színész haláláról, csupán ennyit írt közösségi oldalára: "Ez fáj. Nagyon fáj." Josh Gad színésztárs, megosztotta a Boseman-nal folytatott utolsó SMS-beszélgetését. Ebben a néhai híresség arra buzdította Gadet, hogy "ragadja meg az esőt", értékeljen minden pillanatot és "élvezze Isten teremtésének egyszerű nagyszerűségét".

Boseman azt mondta barátjának, hogy "lélegezzen be és lélegezzen ki minden pillanatot", és ne felejtsen el "hálát adni Istennek minden nap egyedi szépségéért és csodájáért". "Ki kell használnunk minden pillanatunkat, hogy élvezhessük Isten teremtésének nagyszerűségét, legyen az tiszta ég és nap, vagy homály borította égbolt." - írta Boseman. - "És ha most éppen tiszta az égbolt, de holnap már esik az eső, akkor tegyél ki üvegeket és vödröket is, hogy összegyűjtsd az esőt. Használd ki a Teremtő nyújtotta áldásokat!"

Gad az egyik legfantasztikusabb szórakoztatónak nevezte,
aki négy évig titokban küzdött a harmadik stádiumú vastagbélrák ellen.

"Ő egy olyan ember volt, aki túl azon, hogy tehetséges, hihetetlenül adakozó és nagylelkű volt. Előadóként és emberként is kivételes!" - mondta Gad. Valaki olyan volt, aki csak adott, adott és adott, szüntelenül szolgált. Gad azt mondta, hogy 2020. év sok szempontból pusztító volt, hozzátéve, hogy Boseman halála csak tovább növeli a bánatot, "mert valakit elveszítettünk, aki őszintén a nagyok közé tartozott". Nem tudom, hogyan dolgozzam fel ezt - folytatta -, de szeretném elküldeni szeretetemet az egész családjának és az összes rajongónak. Hiányozni fog.

Samuel Neely lelkész, Boseman gyermekkori lelkésze többször kiemelte a színész a keresztény hit iránti elkötelezettségéért. Neely lelkész Boseman Hollywoodban elért eredményei ellenére is azt mondta, hogy még mindig láthatja azt az embert, akit gyermekként megismert.

"Amikor meglátom, szinte olyan, mintha a saját gyermekemet látnám, ő még mindig ugyanaz a srác, aki volt." - mondta a lelkész. "Nagyon sok pozitív dolgot tett az egyházon belül és a közösségen belül. Énekelt a kórusban, az ifjúsági csoportban dolgozott, mindig valamit csinált, mindig segített, mindig szolgált. Ilyen volt a személyisége."


Ezeket is ajánljuk


Dwayne Johnson hálája keresztény barátja felé

Popsztárból lett keresztény újságíró

A színész drasztikus döntése a pornó-függősége miatt