JIM CARREY REMÉNYTELI ÜZENETE

A színész és komikus Jim Carrey-nek meglepő üzenete volt korábbi banda tagok csoportjainak és raboknak a Homeboy Industries-ban, Los Angeles-ben.Homeboy Industries egy rehabilitációs központ, amelyet Jesuit Rev. Gregory J. Boyle vezet. Jim Carrey-t meghívták, hogy beszédet tartson egy csoportnak a központban és ő egy tiszta,

keresztény üzenetet osztott meg velük.

"Számomra ti hősök vagytok és csodállak benneteket", -így kezdte beszédét Carrey. "Amikor átléptetek ezeken az ajtókon, akkor eldöntöttétek, hogy részesei szeretnétek lenni ennek a családnak. Eldöntöttétek, hogy túl akarjátok lépni a határaitokat, a sötétséget magatok mögött szeretnétek hagyni és ilyen döntéseket hozni csak a bajnokok képesek."

Carrey, maga is elszenvedett néhány sötét korszakot, amikor depressziós volt és azzal vádolták, hogy kábítószereket adott a barátnőjének ami végül a lányt öngyilkosságba sodorta, bár ő tagadja ezeket a vádakat.

Carrey elárulta a közösségnek, hogy mi az ami reményt ad neki az élet küzdelmei közepette


"Úgy gondolom, hogy a szenvedés üdvösséghez vezet. Valójában ez az egyetlen módja, amit valahogy el kell fogadnunk, nem szabad tagadnunk, és éreznünk kell a szenvedéseinket és veszteségeinket is. Aztán két választás közül döntünk. Vagy úgy döntünk, hogy átsétálunk a harag kapuján, ami bosszúhoz vezet, amely önbántalmazáshoz és mások bántalmazásához vezet. Vagy a megbocsájtás kapuján megyünk át, amely kegyelemhez vezet.

Az, hogy ti most itt vagytok az rámutat arra, hogy azt a döntést hoztátok, hogy a megbocsájtás kapuján mentek át a kegyelem felé, csak úgy mint ahogyan azt Krisztus is tette a kereszten.

Borzasztóan szenvedett és teljesen össze volt törve, kétségbeesetten és elhagyatottan érezte magát, ahogyan ti is éreztek most. És akkor hozott egy döntést. A döntése pedig az volt, hogy azokra az emberekre akik ezt a szenvedést okozták neki könyörülettel és megbocsájtással tekint, és ez az ami megnyitja a Mennynek kapuit mindannyiunk számára. Ezt kívánom mindannyiotoknak. Csakúgy mint magamnak."