JORDAN PETERSON LÁNYÁNAK MEGTÉRÉSE

A híres klinikai pszichológus, Jordan Peterson lánya a közelmúltban elmesélte Istenhez való eljutását, melyet nagyon váratlannak és leírhatatlanul csodálatos pillanatként jellemzett."Még új vagyok ebben." - mondta podcastja egyik epizódjában. "Az elmúlt körülbelül egy hónapban, a legintenzívebb elfoglaltságom a Biblia olvasása és az imádkozás volt. Elmondhatatlan béke költözött a lelkembe, amelyet korábban nem éreztem. Ez teljesen abszurd. Alig tudom elhinni!"

Mikhaila Peterson felidézte, hogy hogyan jutott el Istenhez. Életében négy jelentős probléma volt egyszerre jelen, amelyek mindegyike egyre rosszabbul alakult. A nyár folyamán a texasi Austinba utazott, ahol megismerkedett egy keresztény férfival, akivel megosztotta küzdelmei néhány részletét.

A férfi elmondta Petersonnak, hogy valójában Istenre van szüksége.

"Aznap este hazamentem, és nagyon ideges voltam ettől a négy, nagy horderejű problémától. Egyszer csak úgy éreztem, hogy imádkoznom kell. És olyan elszántan, őszintén kezdtem imádkozni, mint még soha azelőtt. Másnap mind a négy problémát más megvilágításban kezdtem látni, a megoldásuk is logikus módon tisztázódni látszott." - magyarázta.

Istenhez való eljutását nagyon váratlannak és leírhatatlanul csodálatos pillanatként jellemzett Jordan Peterson lánya


"Az, hogy mind a négy probléma megoldása egyszerre kezdjen körvonalazódni, véletlennek túl hihetetlen volt. Ráadásul olyan nyugalommal ébredtem, mint még soha előtte." - tette hozzá Peterson. "Ez elég is volt. Tisztán látszott, hogy ez az én utam, a helyemre kerültem."

A következő néhány hétben a podcast műsorvezetője elmondta, hogy rendszeresen olvasta a Bibliát és imádkozott minden nap. Ekkor azonban újra elbizonytalanodott, és azon töprengett, mi van, hogy az Istenbe vetett hit nem más, mint egy érzelmi csapda, egy múló érzés, amely logikusan és racionálisan megmagyarázható.

Peterson azt mondta, hogy a kétségek megjelenésének pillanatát követő két nap nyomorúságos volt. Mai napig emlékszik a létbizonytalanság okozta szorongás elsöprő érzésére. "Ekkor jött egy nagyon megrázó álom. Egy hangos, mennydörgő hang szólított fel és bátorított, hogy: 'Csináld!' Majd reggel fél 5-kor arra ébredtem, hogy teljesen biztos voltam benne, hogy az Úr szólított meg és adott elsöprő erejű iránymutatást. Ennél több már nem is kellett és azóta sem kell. Ettől kezdve egyértelművé vált számomra, hogy teljesen oda kell szánnom magam Istennek."

Az édesapja, Jordan Peterson is sokáig, nyilvánosan küzdött a hitével az évek során. Egyik ismert nyilatkozatában azt mondta, hogy 'úgy viselkedik, mintha Isten létezne', ám hozzátette: "Félek mégis hinni a létezésében!"

"A különbség a mitológiai istenek és Krisztus között az, hogy az Ő létezése történelmileg igazolt és van rá bizonyíték!" - mondta az idősebb Peterson. "Tehát Krisztus alakja egy tényleges személy, aki valóban élt e földön, de kapcsolódik hozzá egy 'földöntúli', emberfeletti hatalom is, így ebben az értelemben Krisztus e két dolog egyesülése."


Ezeket is ajánljuk


Az "Én Jézusom" keresztény sláger története

Nick Vujicic Ukrajnában

Valósítsd meg azt az éned, akinek Isten teremtett!