LÁZADÓ NŐBŐL SIKERES KERESZTÉNY ÍRÓ

A szeretett keresztény regényíró, Karen Kingsbury évtizedek óta inspirálja és lelkesíti az olvasókat, több tízmillió példányban kelnek el népszerű könyvei.A Kingsbury 'Ezer holnap' című regénye alapján készült tévésorozatot hamarosan bemutatják a Pure Flixen, mely óriási előrelépés az írónő munkásságában, hisz így még több embert tud elérni, megszólítani és szélesebb körben tudja hirdetni Isten igéjét.

"Az 'Ezer holnap' egy regény, melynek története rendkívül erőteljes. Ez volt az egyik kedvencem, amit néhány évvel ezelőtt írtam." – mondta a szerző egy tévés műsorban. Az elmúlt években már sokan feleresték Kingsburyt, hogy írásait megfilmesíthessék vagy feldolgozhassák valamilyen formában, de mostanra már arra is lehetőséget adott neki az Úr, hogy ezen projektek élére állhasson és átvegye a kreatív irányítást a filmes munkák esetében. Első mozifilmjét ősszel mutatják be.

Kingsbury jelenlegi projektjei mellett a hitéletéről is rengeteg fórumon beszél, gyakran meséli el, hogyan nőtt fel egy nagy, ateista családban, a Szentírás és a gyülekezeti élet nélkül. "Nem jártunk templomba, soha nem nyitottam ki a Bibliát, nem volt kapcsolatom Jézussal" – mondta.

Kingsbury élete fiatal felnőttként változott meg, amikor egy edzőteremben edzés közben találkozott Don Russellel, akivel közös baráti társaságuk volt, mégsem beszélgettek addig soha. Azonnal felkeltette az érdeklődését, és feltűnt neki, milyen békés, nyugodt fickó volt, aki nem ivott, nem sokat bulizott, ami akkoriban meglehetősen ritkának számított a közös baráti körükben.

Karen Kingsbury évtizedek óta inspirálja és lelkesíti az olvasókat, több tízmillió példányban kelnek el népszerű könyvei


Miután találkoztak és beszélgettek, Russell feltett neki egy kérdést, ami elég meglepőnek tűnt: "Azon tűnődtem, hogy hozhatok-e egy Bibliát a randevúnkra? Szívesen olvasnék veled a Szentírásból az első találkozónkon." - kérdezte a férfi. "Én akkor őszintén azt gondoltam: 'Ez a legőrültebb dolog, amit valaha hallottam' " - emlékezett vissza az írónő. A lány vonakodva beleegyezett, és meglehetősen érdektelenül hallgatta a felolvasást. A következő hónapokban Russell folyamatosan magával vitte a Bibliát, és lelki beszélgetéseket folytatott Kingsburyvel, egyelőre nem túl sok sikerrel.

"Úgy éreztem, hogy ez egyszerűen kimerítő…nagyon kényelmetlenül éreztem magam!" – mesélte a nő és megjegyezte, hogy mostanra úgy gondolja, hogy ez a kínos helyzet a Szentlélek munkálkodása volt az ő lelkében. "Három hónap után volt egy nagy veszekedésünk emiatt." Kingsbury elmondta Russellnek, hogy elhagyja őt, majd a vita hevében megdöbbentő dolgot tett a nő: a földre dobta a Bibliát.

"Az egyik napsütéses délutánon Don autója előtt álltunk, és a Bibliát olvastuk, én pedig egyszercsak kivettem az értékes Bibliát a kezéből és a földre dobtam. A kötés mentén kettészakadt a könyv… valahogy mindketten lefagytunk. Russell felkapta a Biblia darabjait, és elhajtott." - mesélte.

De Kingsbury nem tántorodott el. Elhatározta, hogy bebizonyítja, hogy életvitele éppen olyan jó, mint Russell keresztény, Szentírás szerinti élete. Kingsbury elment egy keresztény könyvesboltba, vett egy Bibliát, majd otthon, lázadó szívvel és dühösen olvasni kezdte.

"Elkezdtem olvasni, és egyenesen a szívemhez szólt. Hallottam, ahogy Isten azt mondja: 'Karen, van választásod. Ez egy válaszút az életedben. Ragaszkodhatsz az ember alkotta útjaidhoz, és széteshetsz vagy megragadhatod a szavamat, és soha nem engeded el, melyért cserébe megáldalak és veled leszek minden nap!' "

Kingsbury szívét akkor megragadta az Úr és úgy döntött, ragaszkodni fog Hozzá. Russell megbocsátott neki, a többi pedig már történelem. "35 éve vagyunk házasok, és Jézus a mindenünk! Életünk, világnézetünk, történeteink és történéseink: minden, amit teszünk, az Ő Igéjéhez kötődik! Minden dicsőség az Övé, mindörökké!"


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Kingsbury jelenlegi projektjei mellett a hitéletéről is rengeteg fórumon beszél, gyakran meséli el, hogyan...

Közzétette: Nicelife2023. február 17., péntek