TRANSZNEMŰ FÉRFIKÉNT ÉLT 9 ÉVIG, AMÍG MINDEN MEG NEM VÁLTOZOTT

Laura Beth Perry visszaemlékszik arra, hogy 'sok hazugság állandó csapdájába' esett – elmondása szerint ez a rutin késztette rá, hogy úgy definiálja magát, és úgy is éljen kilenc évig, mint 'Jake', vagyis egy transznemű férfi, mielőtt megtalálta volna Krisztust.Az olyan beszámolók, mint Perryé, ugyan ismertté válnak, de nem kerülnek megvitatásra a médiában és a kultúrában, különösen a transzneműek aktivizmusa és elfogadása miatt. Perry története mégis lenyűgöző utazást kínál, amelyet érdemes elmesélni jelenlegi kulturális és erkölcsi dinamikánk kaotikus hátterében.

'Sok hazugságnak hittem'
Perry részletesen elmesélte a 'The Prodigal Stories Podcast'-nak, hogyan kötött ki ezen a 'transznemű utazáson', mit tanult meg, és milyen problémás folyamaton ment keresztül, hogy mindezt maga mögött hagyja. Elmondta, hogy az utazás önbizalomhiányokkal és családi kérdésekkel indult, és onnantól metasztázisokat kapott.

"Az évek során sok hazugságot hittem el" - mondta Perry. – "Nagyon korán kezdődött." Perry felidézte, hogy féltékeny volt édesanyja kapcsolatára a bátyjával, és azon töprengett, vajon az anyja, akivel bonyolultabb volt a kapcsolata, titokban azt kívánta, bárcsak ő is fiú lett volna. "Az évek során a dolgok megerősítették ezt a kíváncsiságot" – mondta. Perry azt is érezte, hogy nem olyan, mint a többi lány az iskolában, és nehezen tudott kapcsolatba kerülni velük. "Egyre többet játszottam a bátyám játékaival" - tette hozzá.

Ráadásul Perry azon kapta magát, hogy a férfiak rosszul bánnak vele. A szexuális bűnben elmerülten úgy érezte, hogy midnden energiáját az őt körülvevő férfiakba fektette be, és cserébe nem bántak vele jól. Ez egybeforrt azzal, amit Perry 'a nők iránti keserűségnek' mondott, és olyan összetett érzelmek rabjává vált, amelyek miatt nemi identitásán gondolkodott. "Végül arra gondoltam... 'Az oka annak, hogy soha nem vagyok boldog, az az, hogy nem vagyok férfi" – mondta Perry. "Ráadásul évekig pornófilmeztem... és ez tovább táplálta ezt a fantáziát."

Transznemű férfiként élt 9 évig, amíg minden meg nem változott


Ahogy Perry nemi identitása körüli bonyodalmak mélyebben gyökereztek, a kétségbeesés az internethez vezette. 2007 körül történt, amikor – bár soha nem hallotta a 'transznemű' szót – egy gyors Google-keresést végzett, amelynek eredményeként több ezer embert talált, akik ugyanúgy érezték magukat, mint ő, és úgy döntöttek, hogy váltanak.

Merülés a transznemű életbe
Ekkor döntött úgy Perry, hogy ő is új életet kezd. "Hormonokkal kezdtem, elkezdett nőni az arcszőrzetem, és a hangom is sokkal másabb lett" - mondta. "Minél többen megerősítettek a váltásban, annál inkább kezdtem hinni benne."

Perry lépésről lépésre azon dolgozott, hogy meggyőzze magát a vágya érvényességről, amely egyre inkább valósággá vált. A lelke mélyén azonban ahogy fogalmazott, mindig 'tudta, hogy ez nem a valóság'. Perry szülei elutasították, hogy 'Jake'-nek hívják. Ennek ellenére azt mondja, hogy édesanyja és édesapja soha nem szűnt meg szeretni őt – és nem is hagyták el vagy másították meg a hitüket, hogy alkalmazkodjanak újonnan megtalált identitásához. De míg Perry szülei kincsként tartották a lányukat, azt mondták, hogy jobban szerették Krisztust - ami végül évekkel később tanúságtételnek bizonyult Perry számára szülei hitének valódi mélységéről.

Eközben Perry lelki egészsége akkoriban sötét és zavaros állapotban volt. Annak ellenére, hogy a gyülekezetben és annak környékén nőtt fel, teljesen elutasította Istent. "A középiskolában előfordult, hogy a Sátánhoz imádkoztam, és azt kértem, hogy akadályozza meg az embereket, hogy megismerjék Jézust" - mondta.

A kétely eredete
Az idő előrehaladtával azonban Perry elméjében kételyek támadtak. Az egész azután kezdődött, hogy átesett egy mellkasi műtéten, ami miatt mélyebben elgondolkodott azon, hogy mit akar elérni. "A mellkasi műtétem után kezdett belopózni egy kis kétely... rájöttem, hogy nem ettől lettem férfi, és olyan hülyének éreztem magam" – mondta. "Azt kérdeztem: 'Miért gondoltam, hogy a mellek levágásával férfi leszek?' " Perry azonban ismét abban a végtelen körforgásban találta magát, hogy azon töpreng, vajon útja következő lépése végre megszilárdítja-e belső érzéseit. Úgy gondolta, végre jó érzés lenne, ha megszabadulna a többi női szervétől.

"Méheltávolításom volt, és eltávolították az összes petefészkemet" - mondta. "Egyszerűen rémülten jöttem rá, hogy soha nem leszek férfi, bármit is csinálok" - mondta. "Kezdtem rájönni, hogy lehet, hogy ilyen a külsőm, mint egy férfi, mindenki azt gondolhatta, hogy férfi vagyok, de belül tudtam az igazságot." Perry folytatta: "Folyamatosan felül kellett írnom ezt az igazságot. Ez olyan, mint a Róma 1-ben, ahol ez áll: 'Elnyomták az igazságot hamisságban.' Egész idő alatt tudtam az igazságot, de folyamatosan próbáltam felülírni."

Életét az Úrnak adja
A kételyei akkor kezdtek mélyülni, amikor Perry azon kapta magát, hogy anyja bibliatanulmányozásának weboldalán dolgozik. Még mindig nem érdekelte a hit, és egyszerűen csak keresni akart egy kis pénzt, ezért belevágott a projektbe, és felfedezte, hogy Isten apránként 'udvarol' neki.

"Isten ezen keresztül kezdte felfedni magát" - mondta Perry. Amellett, hogy látta az Urat a bibliatanulmányozási projekten keresztül, elkezdte észrevenni édesanyja átalakulását is. Nagyon távol volt attól a stresszes szülőtől, akire emlékezett, az anyja - most már mélyen jámbor keresztény – aki békével telt meg.

Ahogy a kirakós darabok összeálltak, Perry rájött a Szentírásba ágyazott igazságra. "Életemet az Úrnak adtam" - mondta. Az ebben a folyamatban gyökerező bonyolultságot nem lehet túlbecsülni. Megtérése után Perry először azt mondta, hogy 'Isten embere' akar lenni. "Amikor a Szentlélek elkezdett munkálkodni bennem - emlékezett vissza -, az egész Biblia azt mondta nekem, hogy nem lehetek transznemű."

Kemény utazásra indul
Az út nem volt könnyű, de Perry azt mondta, rájött, hogy nem tud tovább élni transznemű férfiként. "Ez egy zűrzavaros folyamat" - mondta. "Fájdalmas, nehéz utazás volt. Le sem tudom írni, min mentem keresztül." Mindazonáltal Perry azt mondta, hogy Isten soha nem szégyellte, vagy ítélte el. Átállásának minden lépésében azt mondta, hogy ragaszkodott Jézushoz, egyre elmélyültebb lett a hitében, és erőt merített az Úr kegyelmének és jóságának 'kútjából', hogy eligazodjon útja során a legfájdalmasabb szakaszokon.

"Amikor először mentem női ruhákat vásárolni újra, sírtam" - mondta Perry. De továbbra is előrelépett, és úgy döntött, hogy bízik Istenben - még akkor is, ha túl nehéznek érezte ezt megtenni. Perry megszabadult minden férfias dolgaitól, és kezdetben azt gondolta, hogy tragikus sorsra jutott: élete hátralévő részében szomorú lesz.

"Hosszú út volt, ahogy Isten megváltott és átalakított" - mondta visszatekintve eddigi életére


"Azt hittem, életem hátralévő részében nyomorult leszek" - mondta Perry, hozzátéve, hogy úgy érzi, soha nem fog nőnek kinézni vagy érezni magát. De ahogy Istennek hatalma van megtenni, Perry élete olyan fordulatokat hozott, amire nem számított. Az Úr megváltotta és helyreállította az életét, lehetővé téve számára, hogy olyan boldogságban legyen része, amelyet soha nem is képzelt.

"Az évek során Isten lehámozta minden hazugság rétegét, minden fájdalmat" - mondta. "Kezdtem elengedni minden keserűséget. Ahogy meghámozott, akár egy hagymát, és eljutott a maghoz, aki voltam... minden tökéletes lett."

Perry most el van jegyezte, feleségül veszi egy férfi, aki mélyen szereti őt. Ő pedig megosztja történetét másokkal, hogy segítsen nekik, akik hasonló helyzetbe kerülnek.

"Hosszú út volt, ahogy Isten megváltott és átalakított" – mondta visszatekintve eddigi életére. "Isten teljesen átalakította az életemet. Tudom, milyen hinni úgy, hogy nincs mód a változásra.. Isten olyan megváltó munkát végzett bennem, amiről álmodni sem mertem volna."


Ezeket is ajánljuk


Clifford Goldstein bizonyságtétele

Joshua útja Istenhez

Valódi szabadság és illúzió


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Laura Beth Perry visszaemlékszik arra, hogy 'sok hazugság állandó csapdájába' esett - elmondása szerint...

Közzétette: Nicelife2023. január 23., hétfő