LIAM NEESON ÉS A NÉMASÁG

Liam Neeson színész nemrégiben az Istenben való hitéről beszélt, és arról, hogy milyen hatással volt a hitére a "Silence" című filmbéli szerepe.A "Silence" (Némaság) két, 17. századi jezsuita papról szól, akik elutaznak Japánba, hogy megtalálják az egyik eltűnt társukat, Ferreirat, akit Neeson alakít. Neeson's karaktere a végén megtagadja a hitét, miután a japánok megkínozzák, de Neeson azt mondja, hogy a karakter továbbra is "hitte, hogy Krisztus dolgozni fog rajta keresztül, és ez segítette őt abban, hogy megtanulja a nyelvet és szolgáljon az embereknek olyan módon, ami hasznukra válhatott."

"Úgy hiszem, Ferreira eszméje Istenről végül is a szeretet volt, de ezt én gondolom így", folytatta Neeson. "Isten szeretet, a szeretet Isten. Személyes megtapasztalásaim voltak Isten szeretetével kapcsolatban, szépek és nyugtatóak, mindaz, amiról a Zsoltárok beszél." - mondta egy interjúban.

Végső soron igaza van. Sok esetben nem látjuk meg a fától az erdőt, mi keresztények. Hiszen Isten a szeretet. S mi sokszor ismerjük a vallási ruituálékat, szokásokat -felekezettől függetlenül-, de elfelejtünk szeretni, őszintén szolgálni az emberek felé, és Isten parancsolatait az iránta való szeretetből megtartani. A film eléggé elgondolkodtató lehet számunkra, hiszen e történelmi film az Isten hallgatásával kapcsolatban vethet fel kérdéseket. Igazi választ nem kapnk a filmben, azt nekünk kell megtalálnunk. Megosztó film.

Andrew Garfield alakította az egyik papot (A fegyvertelen katona főszereplője), akik keresték Ferreirat, és ő is megosztotta azt, hogy a szerepe milyen hatással volt a hitére. "Ami valóban könnyű volt, az az, hogy megszeretni ezt a személyt, megszeretni Jézus Krisztust. Ez volt a legmeglepőbb dolog," - mondta Garfield. "Isten! Ez volt a legjelentősebb dolog - szerelmes lenni, és milyen könnyű szerelembe esni Jézus Krisztussal."


Ezeket is ajánljuk


A fiatal teniszező hite

Amikor egy futballsztár megkeresztelkedik

"Minden élet értékes"