MAX LUCADO A REMÉNYSÉGRŐL

Max Lucado figyelmeztető üzenete a reménységről:
'A szekularizmus kiszívja a reménységet a társadalomból.'Az ismert szerző Max Lucado annyi könyvet írt már, hogy képtelenség lenne mindnek a címére emlékeznie. Legújabb könyve a "Rendíthetetlen reménység: Építsük életünket Isten Ígéreteire" a negyvenedik könyve, amiről azt mondta, egyértelmű volt, hogy a reménységről kellett írnia. Lucado azt tanácsolja a reménységet kereső embereknek, hogy ne keressenek tovább, mert a Bibliában megtalálják.

Azt írja; "Minden egyes problémára az életünkben Isten adott egy ígéretet. Tedd azt céloddá, hogy annyira megismerd ezeket az ígéreteket, hogy tudj magadnak egy saját receptet írni a problémáidra."

"Több mint 7000 ígéret van a Bibliában, 7000! Szóval egyszerűen csak kiválasztottam a kedvenceimet és beleírtam a könyvbe. Az én véleményem az, ahhoz hogy lelkessé váljunk, el kell készítenünk a saját ígéreteink listáját, amihez bármikor nyúlni tudunk, ha nehéz időket élünk át." mondta Lucado.

"És mit tud az ígéret tenni? Az ígéret tud az a mentőöv lenni, amit bedobnak, mikor a vízben vagyunk, valami, amibe kapaszkodhatunk. Az ígéret lehet egy felhőkön átszűrődő napsugár, ami azt üzeni, rendben, tudom, hogy ez egy viharos időszak, de Isten azt ígérte, hogy velem lesz örökké, Isten azt ígérte, hogy a bűn zsoldja halál, de Isten ígérete örök élet Jézus Krisztus által. Így minden nehézséget, amivel szembe kell néznünk, Isten ígéreteinek szűrőjén keresztül kezdjük el látni" – folytatta. Lucado arra is emlékezteti az olvasóit, hogy Isten képtelen arra, hogy megszegje az ígéreteit.

'A szekularizmus kiszívja a reménységet a társadalomból'


Lucado, pásztorként gyakran olyan dolgokról ír, amiket lát a gyülekezetében és a társadalomban, és van egy elképzelése azzal kapcsolatban, hogy miért növekszik az öngyilkosságok száma riasztó mértékben, és miért olyan sok az aggodalmaskodó ember.

A világi társadalom problémája
"Az az érzésem, hogy a világi társadalom gyümölcseit látjuk. Amikor felnevelünk egy generációnyi embert és azt mondjuk nekik, hogy az élet csak ennyi, amit látnak, amit megérintenek, amit hallanak – más szóval – nincsen egy természetfeletti erő, nem létezik egy jó Isten, aki vigyázza az emberiség dolgait– ha ezt eltávolítod a világból – úgy érzem, ez egy elkeseredett társadalmat teremt. Ha nincs reménység azon túl, amit én létre tudok hozni – nincs erő azon túl, amit én össze tudok szedni – nincs megoldás azon túl, csak az, amivel mi elő tudunk állni, körbe nézünk és azt mondhatjuk, hát ez nem igazán jó. Inkább szeretnék mihamarabb kijönni belőle, mint benne maradni" – mondta.

Istennel az életében, Lucado azt mondja, birtokolja a mennyei ígéretet, ami biztosíték arra, hogy a bűnei meg lesznek bocsájtva és, hogy a Szentlélek ereje él benne.