A NÉPSZERŰSÉGRŐL VALÓ TÉVTANÍTÁS

Mattie Montgomery, a népszerű For Today keresztény zenekar énekese óvatosságra int mindenkit a népszerűség túlbecsülésétől.Montgomery, egy az általa írt "Félelmetes Isten" című könyve kapcsán készített interjúban elmondta, hogy az Úr félelméről való prédikációk egyes gyülekezetekben tévútra terelik a mai fiatal generáció tagjait, akik így már tévesen azt gondolják, hogy inkább Istentől kell félni, mint az embertől.

"A mai fiatalokat arra tanítjuk - különösen a szociális média -, hogy a legfontosabb dolog a népszerűség. Az adott ember értékét az határozza meg, hogy hány követője van a közösségi médiában vagy hányan kedvelik a megnyilvánulásait. A mai társadalmunk a média világában él, az emberek a saját identitásukat és értéküket Twitter és Instagram oldalukon mutatják meg és teszik közzé.

Elfelejtettük az egyéniség fogalmát, és mint valami árut,
online értékesítjük magunkat.

Áruljuk és hirdetjük személyiségünket, eladandó terméknek csomagolva népszerűsítjük gondolatainkat, és ha egyszercsak eljön a pillanat amikor erre az emberek már nem vevők, azt hatalmas kudarcnak éljük meg és értéktelennek tartjuk magunkat." – mondta Montgomery.

Mattie Montgomery óvatosságra int mindenkit a népszerűség túlbecsülésétől


Az énekes elmondta, hogy rájött a bőség és jólét igazi jelentésére, mely szerint ahogy a hited növekszik és féled Istent, úgy leszel Ő általa egyre gazdagabb, egészségesebb, áldottabb és ezáltal népszerűbb. Ez az, amit a közösségi oldalak nem adhatnak meg soha a számunkra.

"Van egy barátom, aki egyszer azt mondta, hogy a szüleink generációja a jólét és gazdagság áldását értette félre, míg a mai generáció a népszerűségét." – mondta Montgomery. "A szüleink generációjának azt tanították, hogy az a bizonyítéka Isten szeretetének és gondoskodásának, ha gazdaggá tesz. Akit Isten szeret, annak sok pénze van."

"Hasonlóképpen, a mi generációnk szerint: Isten szeretetének jele az, ha valakit népszerűvé tesz, sok rajongót, követőt ad." - tette hozzá az énekes. Montgomery elmondta hogy

azért írta meg könyvét, hogy elmagyarázza
az embereknek, mit jelent félni Istent és nem Istentől félni.

"Van egy ilyen félreértés, amit úgy gondolok, hogy tisztázni kell. Hiszem, hogy Isten akarata az életünkben az, hogy a magunk módján mindnyájan népszerűek vagy befolyásos emberek legyünk. Hitünk hősei közül sokan azonban pont azért lettek népszerűek vagy befolyásosak életük során, mert hűek voltak, és mindenekelőtt félték Istent."- nyilatkozta Montgomery.