SELENA GOMEZ SZERVÁTÜLTETÉSE ÉS HÁLÁJA

A popzenei híresség, Selena Gomez megdöbbentette rajongóit mikor közzétette, hogy nyáron veseátültetésen esett át. További meglepetés, hogy az a személy, aki az énekesnőnek adományozta a veséjét jó barátja, Francia Raisa színésznő volt.A 25 éves Gomez közösségi oldalán egy képet tett közzé kettőjükről a műtétet követően, ahol mosolyogva, egymás kezét fogva fekszenek ágyaikon. A kép alatt Gomez ezeket a sorokat írta: "Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék, mennyire hálás vagyok gyönyörű barátnőmnek, Francia Raisanak. A legnagyobb ajándékot adta nekem és hatalmas áldozatot hozott értem veséjének felajánlásával. Hihetetlenül áldott vagyok. Nagyon szeretlek téged."

Gomez veseátültetésére lupusz nevű betegsége miatt volt szükség, ami egy autoimmun betegség. A betegségnek két fő fajtája ismert, az egyik a bőrfelületet támadja, míg a másik, súlyosabb típus, a veséket károsítja, ez az úgynevezett Systemic Lupus Erythematosus (SLE). Az SLE végzetes is lehet, mivel megtámadja az ízületeket és az agyat is.

"Tudom, hogy a rajongóim közül sokan észrevették, hogy szinte egész nyárra eltűntem, sokakban felmerült, hogy miért nem népszerűsítem az új lemezem, amire olyan nagyon büszke vagyok." – írta az énekesnő. "Lupusz betegségem miatt veseátültetésen estem át. Ezt kellett tennem a gyógyulásom érdekében."- mondta Gomez.

Az énekesnő hálával teli nyilatkozatát bibliaszöveggel zárta


A közösségi oldalon közzétett bejelentését a következőkkel zárta:

"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez." (Efézus 2:8)

Gomez az elmúlt évben megtért, újra hitben él. 2016 márciusában csatlakozott a Hillsonghoz, hogy velük közösen énekelje el élete első, általa írt dicsőítő dalát. Több alkalommal is beszélt a Jézus Krisztusba vetett hitéről, keresztény barátairól és a velük töltött időről, akik közül legtöbben nem híresek.

Bár ez volt az első alkalom, amikor Gomez veseátültetéséről beszélt, azonban két évvel ezelőtt már bejelentette, hogy lupuszt diagnosztizáltak nála, és azóta is szókimondó volt állapotával és betegségével kapcsolatban, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a kórra.

"Felelősségteljes akarok lenni és az egészségem és boldogságom megőrzésére akarok fókuszálni, melynek érdekében a legjobb, ha egy kis időt töltök magammal és visszavonulok."- írta az énekesnő.

"Köszönöm rajongóimnak a támogatást! Tudnotok kell, hogy nagyon fontosak vagytok nekem, de szembe kell néznem ezzel a helyzettel és minden tőlem telhetőt meg kell tennem, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Tudom, hogy nem vagyok egyedül. Remélem, másokat is tudok ösztönözni, hogy foglalkozzanak saját kihívásaikkal és elhiggyék, hogy le tudják győzni problémáikat."- mondta Gomez a nyilatkozatában.


Ezeket is ajánljuk


Jim Caviezel bizonyságtétele

Michael Bublé hálája Istennek

Chris Pratt megváltozott élete