MARK WAHLBERG ÚJ FILMJE: STU ATYA

A sikert nehéz meghatározni. Mark Wahlberg számára az igazi ajándék, örömhír és egyben siker maga a Jézus Krisztus által való megváltás ajándéka. A színész Húsvétkor bemutatott legújabb filmje, a 'Stu atya', amely a néhai Stuart Long, amatőr bokszoló történetét meséli el, aki nyughatatlanul kereste a válaszokat az élet nagy kérdéseire.Long 2014-ben, 50 évesen halt meg, miután évekig szenvedett egy degeneratív betegségben, mely mozgásában is korlátozta. A bokszoló a montanai Helenából Hollywoodba költözött, abban a reményben, hogy beindulhat filmes karrierje. Ez azonban nem egészen úgy sült el, ahogy remélte. Los Angelesben Long megismerkedett egy hithű katolikus nővel, aki a vasárnapi iskolában tanított. Long azért, hogy megpróbálja elcsábítani a hitoktatót, elkezdett járni az istentiszteletekre. Végül abba is belemegy, hogy megkeresztelkedjen, csak azért, hogy katolikus barátnőjét feleségül vehesse. Keresztelőjén érzi meg az elhívást, majd számos akadályon át végül pappá szentelik.

Ekkortól haláláig mindenki csak úgy ismeri: Stu atya.

Wahlberget, aki maga is hithű katolikus, megdöbbentette Long fordulatokkal teli éltének története, melynek kapcsán rögtön filmben gondolkodott. A színész annyira eltökélt volt a film elkészítése mellett, hogy saját pénzét fektette be a filmbe, amely igen komoly kockázatot jelentett, de ezt hajlandó volt vállalni, mert biztos volt benne, hogy Isten áll a projekt mögött. A megvalósításban olyan nagy nevek segítették, mint Mel Gibson, aki szintén szerepet vállalt a filmben.

"A kezdetektől fogva számos jel és üzenet volt, amely megerősített abban, hogy ez a film el kell készüljön. Rengeteg segítség és a legváratlanabb helyekről érkező támogatás érkezett a filmforgatás ideje alatt!" - mesélte a színész, aki mindvégig Istennek adott hálát és dicsőséget, amiért megismerhette Long történetét és elkészíthette ezt a filmet. A film számos mindnyájunkat foglalkoztató kérdést érint, úgy mint: a szenvedés céljának megtalálása, és a minden körülmények között történő Istenre való támaszkodás, az alázat gyakorlása.

A színész Húsvétkor bemutatott legújabb filmje, a 'Stu atya'


A filmnek vannak olyan részei, amelyek Wahlberg saját életében is megjelentek egykor. Longhoz hasonlóan az 50 éves filmsztárnak is 'rosszfiús' külseje volt, fiatalabb éveiben pedig hasonlóan zűrös életet élt, rengetegszer került szembe a törvénnyel. Ezt követően

a színész megtapasztalta a megváltás csodáját személyes életében, és hiszi, hogy a kultúrán keresztül is hirdetnünk kell a kegyelem és a megbocsátás fontosságát.

"Ennek a filmnek nagyon világos üzenete van, mégpedig az, hogy: nem szabad lemondani az emberekről! Nem szabad hátat fordítani az embereknek az általuk elkövetett hibák miatt. Hirdetni kell és bátorítani az embereket, hogy soha nincs késő Jézushoz térni. A megváltás öröme nem a vége, hanem a kezdete a legnagyobb csodának és nekünk, Krisztusban hívőknek támogatunk, szeretnünk és el kell fogadunk egymást olyannak, amilyenek vagyunk. Nincs rosszabb annál, mint amikor valaki közömbös lesz és feladja, mert elveszíti a reményt és nincs hite. Pontosan emiatt nem mondhatunk le az emberekről! Az emberek olyan gyorsan hátat fordítanak az egymásnak. Ez a negativitás olyan mértékben felerősödött, hogy nagyon nehéz már emlékeztetni az embereket az egymás szeretetének és támogatásának fontosságára. Az emberek – különösen együtt és Jézussal - hihetetlen dolgokra képesek." - nyilatkozta a színész.

Wahlberg maga a bizonyítéka ennek a megváltásnak. Több mint egy hónapot töltött rács mögött, amikor eljött a megvilágosodásának pillanata. Ezt követően saját keresztény hitére kezdett koncentrálni, és ennek eredményeként számos apró jó dolog kezdett történni az életében. Lehetséges, hogy új filmje egy új fejezet kezdetét jelzi Wahlberg életében, amely még kevésbé a világi sikerre összpontosít majd, hanem inkább a hit örökségére. "Nem azért teszem mindezt, hogy tovább növeljem a karrierem sikerét, hanem azért, hogy a karrieremet jó célra fordítsam, és az Isten által rám bízott feladatot elvégezzem!" - mondta a színész.

Wahlberg életének ebben a szakaszában nem a neve kapcsán kapott elismerésekben és filmes alkotásokban méri sikerét, hanem abban, ahogy Isten látja őt. "Ha ez egy olyan film, amely valóban megváltoztatja az emberek életét, motivál, hitet és reményt ad nekik és nagy dolgokra inspirálja őket, akkor igazából már megérte. Ha csak egy embert is sikerül Jézushoz vezetnem a filmen keresztül, akkor már óriási a siker! Így, ha továbbra is ezen az úton járok, alázatos maradva, megfelelő időben és okokból cselekvő keresztény, akkor sokkal fontosabb örökséget hagyok hátra, mint hogy én legyek a világ legnagyobb kasszasztárja." - tette hozzá Wahlberg.


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A sikert nehéz meghatározni. Mark Wahlberg számára az igazi ajándék, örömhír és egyben siker maga a Jézus...

Közzétette: Nicelife2022. június 8., szerda