EGY TIKTOK FELHASZNÁLÓ MEGTÉRÉSE

Ha olvastad a TikTok videó-alkalmazásairól szóló legfrissebb híreket, akkor valószínűleg ismert előtted a közösségi oldal kínai kormányhoz fűződő feltételezett kapcsolata, illetve Trump elnök TikTok ellen folytatott harca. Bár rengeteg hír terjeng az alkalmazásról, mégsem minden ezzel kapcsolatos történés rémisztő. Az alábbi történet egy ateista fiatalról szól, aki az alkalmazásnak köszönhetően talált rá újra Jézusra.Egy Felicia nevű, 32 éves felhasználó közzétett egy videót. A TikTok felhasználó könnyeivel küszködve szólt követőihez, hogy segítségre van szüksége, mivel ő valójában azt gondolta magáról, hogy ateista, ami most megdőlni látszik.

"Most nagyon zavarban vagyok, mert csak nézem a videókat Istenről és Jézusról, és be kell vallanom, hogy imádkozom, és nem is tudom valójában mi történt." - magyarázta. "Azt hiszem, segítségre van szükségem, mert egyszerűen nem tudom, hol kezdjem. Nem is értem, hogy ha ennyire szeret engem is Jézus, mint ahogy azt a videókban állítják, akkor miért tagadtam meg annyiszor?!"

A fiatal nő, aki egy későbbi videóban elárulta, hogy keresztényként nőtt fel, de néhány évvel ezelőtt elhagyta hitét, elmesélte, hogy olyan sok rosszat tett, azt sem tudja, hol kezdje az újjászületéssel kezdődő útját Jézussal. Felicia ezután közzétett egy újabb videót, megköszönve a TikTok többi felhasználójának, hogy annyian támogatták és bátorították. Kezdetben félt megosztani érzéseit, de rengeteg bátorító üzenetet kapott.

Eleinte, képmutatónak érezte magát, mert hihetetlen volt saját maga és környezete számára is, hogy ilyen rövid idő alatt visszanyerje a hitét Jézusban. A Biblia olvasása közben megtalálta a II. Timóteus 4:18 igeverset, amely így szól: "Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön örökké. Ámen."

Elcsüggedés és szomorúság lett úrrá rajta, amikor "képmutatónak" érezte magát, de mindez csak a Sátán támadása volt. Ugyanazon a napon látott egy lökhárító matricát, amelyen ez állt: "Soha ne add fel a hited". Ez a két dolog: az Igevers és a matrica Isten üzenete volt: "Ne higgy a hazugságoknak, hanem higgy Bennem!"- magyarázta.

Ez az ateista fiatal az alkalmazásnak köszönhetően talált rá újra Jézusra


A régebbi videóit illetően, van amelyik elég sok káromkodást tartalmaz, de nem akarja törölni őket. Elmondása szerint ezek a bejegyzések segítenek abban, hogy szembesüljön a változásával. "Látom, hol voltam, amikor elveszettnek éreztem magam, és ezt láthatja mindenki azokon a videókon. Most pedig láthatják, hol vagyok jelenleg." - mondta. "Soha többé nem akarok visszatérni az elveszettség érzéséhez. Nem törlöm ezeket a videókat, mert remélhetőleg van valaki odakinn, aki, ha elveszettnek érzi magát, vagy ha úgy érzi, hogy senki sem érti meg, akkor ebbe kapaszkodva azt gondolhatja, hogy mégis van, aki hasonlóan érezte magát egykor."

Daniel Darling, a Nemzeti Vallási Műsorszolgáltatók Szövetségének alelnöke és az "Út a szavakkal: Online beszélgetéseink jó célból való felhasználása" című könyv szerzője Felicia történetére hivatkozva kiemeli,

mennyire kritikusak a keresztények egymással ezeken a platformokon.

Bár semmi sem pótolhatja a személyes kapcsolatokat, sok ember - különösen a tizenévesek és a fiatal felnőttek - igazi, mély beszélgetéseket folytatnak ezeken a felületeken és itt őszintén el merik mondani, hogy mit éreznek és gondolnak.

"Bármilyen mérgező is sokak szerint a közösségi média, én úgy gondolom, hogy van ennek végleges és érezhetően jó hatása is felhasználók számára." - mondta Darling. "Isten a 21. században ide hívott minket. Nem fogunk visszamenni az 1950-es évekbe, nem leszünk hirtelen 'amisok'. Tehát jelenleg az a legfontosabb kérdés, hogy hogyan kezeljük jól ezeket platformokat."

A keresztények rendelkezésére is álló közösségi média eszközei lehetőséget nyújtanak arra, hogy "örömmel töltsék meg a teret, mert az internet lehet egy olyan hely is, amely nem megalázó és szolgálhat az Evangéliumi üzenet terjesztésére."

Darling arra buzdította a hívőket, hogy legyenek figyelmesek azokkal,
akik Feliciához hasonlóan nyitottak az Úrra.

"Beszéljünk arról, hogy Isten hogyan tud használni minket ezekben a nehéz időkben. Beszéljünk arról, hogyan tanuljunk meg bízni a Szentírásban tett ígéretekben!" - mondta. "Ez a fajta felület hosszú távon nem csak abban segít, hogy az emberek meglássák Jézus jóságát, és hinni akarjanak Krisztusban, hanem hogy testvéreket építsenek az Úrban!" Imádkozzunk Feliciáért és a hozzá hasonlókért, akik most kezdik építeni a keresztény hitüket.

A nicelife is elindította TikTok csatornáját, mely célja az, hogy Jézust az emberekhez vezesse. Fedezd fel!
https://www.tiktok.com/@nicelifehu

Felicia fent említett első videóját (angol nyelven) pedig itt láthatod:

@inkydoeshair

Hardest video I've made. Please don't judge me. If you see this please help me on why I'm so confused right now ##jesus ##god ##askingforhelp

? empty crown - YAS

Ezeket is ajánljuk


Önpusztítóból megtért keresztény

Egy drogfüggő házaspár

Leszbikusból hetero igehirdető