TIM ALLEN SZÍVSZORÍTÓ TÖRTÉNETE

Tim Allen komikus és színész, nem fél attól, hogy mások előtt is felvállalja Istennel való elkötelezett kapcsolatát.Tim Allen vicceiről és ezermester hobbijairól vált híressé, de van egy olyan oldala is, amit sokan még nem láthattak. Allen nem állítja, hogy őszinte keresztény, viszont nagyon is úgy gondolja, hogy életének legmélyebb harcai vitték rá arra, hogy Krisztushoz forduljon. Allennek nem mindig volt könnyű. 11 éves volt, amikor édesapját elgázolta egy részeg sofőr. Ezután, Allen vádolni kezdte magát, hogy talán erősebben kellett volna imádkoznia, vagy aznap az édesapjával kellett volna lennie, így talán megakadályozhatta volna a halálát.

"Tudtam, hogy apám meghalt, de nem találtam kielégítő választ arra, hogy miért kellett meghalnia. Azonnali válaszokat akartam Istentől. 'Azt gondolod ez vicces? Azt gondolod ez szükséges?' Viharos kapcsolatom volt Alkotómmal." – nyilatkozta Allen egy 2012-ben adott interjújában.

Sok más hírességhez hasonlóan, Allen is függőségekkel és alkoholizmussal küzdött. Úgy érezte nem tud máshova fordulni, így az alkoholban és a kábítószerekben kereste a vigaszt. Allen élete drámai fordulatot vett 1978. október 2-án, amikor is 650 gramm kokain birtoklásáért letartóztatták. Bűnösnek ítélték kábítószer kereskedelem vádjával. Két év letöltendő után engedték szabadon a szövetségi börtönből.

Börtönből való szabadulását követően, a vígjátékokhoz fordult,
ami bevallása szerint az életét mentette meg.

A Házi barkács című vígjátéksorozattal tért vissza, majd szerepet kapott a Disney által készített Télapu trilógiában, a Faterok motoron című filmben és a Toy story trilógiában. Mindazáltal, még mindig nem tudott leszámolni sötét démonjaival.

Nem fél attól, hogy mások előtt is felvállalja Istennel való elkötelezett kapcsolatát


"Évekig nem tudtam kibékülni Isten és a gyülekezet gondolatával" – mondta – "habár jártam gyülekezetbe, de állandóan cinikus voltam." Továbbra is kétes kapcsolata volt Istennel, de mégis arra törekedett, hogy ez igazabbá váljon.

"Akárki hozott létre, ez túl sok és túl furcsa lenne, ha véletlenül történt volna." – nyilatkozta – "ez biztosan nem véletlenül történt meg". Ma Istent "Az Építésznek" hívja.

"Mindig megkérdezem Az Építészt, mit akarsz, mit tegyek? - mondta Allen – Tényleg megkérdezem. De a válaszra fel kell készülnöd." Kemény munka és sok hit által, Allen felajánlotta életét Krisztusnak. Hihetetlenül csodálatos látni mindazt, amit Isten cselekedett Tim Allen életében és rajta keresztül is. A Last Man Standing egyik legutóbbi epizódjában, Allen megtalálta a módját annak, hogy beleírja Jézus Krisztust a forgatókönyvbe.

Annak ellenére, hogy a hite miatt folyamatos támadások érik, a jelenet is alátámasztja, nem hajlandó elállni attól, hogy beszéljen róla. Több mint egy évtizede józan és ezzel a tapasztalattal a háta mögött, Allen már felhőtlenül élvezi a családjával, lányaival elöltött időt. Allen élete büszkélkedhet Isten megváltó kegyelmével és jóságával, és bizonyítja, hogy egy ember sem tud túl messzire kerülni Istentől még akkor sem, ha maga taszítja el, mert Allen is képes volt újra megtalálni Őt.


Ezeket is ajánljuk


A zene döbbentett rá, hogy Isten létezik

Az egyik legismertebb spirituális szerző hatalmas változása

Denzel Washington, az Úr szolgája