AZ AMERIKAI BÖRTÖNSZOLGÁLAT ELSÖPRŐ SIKERE

Az Indiana állambeli Decatur megyei seriff hivatal a közelmúltban 40 bebörtönzött férfi és nő megkeresztelkedésével ünnepelte az új évet.A megyei seriff hivatala 2022. decemberében több ezer lájkot és megosztást kapott a Facebookon, miután közzétette bejegyzését a hivatalban tartott keresztelőről, melyben bemutatta az életüket az Úrnak átadó rabokról készült fotókat.

"Milyen nagyszerű módja annak, hogy megünnepeljük a karácsonyt és az új évet!" - olvasható a bejegyzésben. "A seriff hivatal hitoktatója, Dave Burnett keresztény segítőivel együtt közel 40 férfit és nőt keresztelt meg, akik Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak, életük Urának fogadták."

És ez még nem minden! A megyei seriff hivatala azzal zárta a bejegyzést, hogy ez nem az első alkalom, hogy a fogvatartottak hasonló döntéseket hoznak ittlétük alatt. "Az elmúlt négy évben közel 300 férfi és nő adta át életét Jézus Krisztusnak, miközben a Decatur megyei fogházban töltötték a rájuk kiszabott büntetésüket. Minden dicsőség Istené!" – olvasható a bejegyzésben.

Csak az elmúlt hónapban 59 keresztelés történt, mely a bűnismétlés megelőzésére tett foglalkozások hatására történt. A résztvevő fogvatartottak mindegyike elkötelezte magát, hogy megváltoztatja a szívét és az életét. Dave Durant leköszönő seriff azt mondta, hogy szerinte a szív megváltoztatása a legfontosabb az ismétlődő bűncselekmények megfékezésében és az élet teljes megváltoztatásában.

Az elmúlt négy évben közel 300 férfi és nő adta át életét Jézus Krisztusnak a Decatur megyei fogházban


"Ha meg tudod változtatni a szívedet ezen az úton, az életed minden részén azonnal érezni fogod a változást. Legyen szó az alkoholról, a drogokról vagy a szegénységről, amely létrehozza ezt az ördögi bűnelkövetés körét, csak meg kell változtatnunk a szívüket, hogy megállítsuk a folyamatot." - mondta korábban Durant.

A keresztelésekről szóló bejegyzéshez és a fényképekhez sokféle reakció érkezett. Míg egyesek bátorító üzeneteket írtak, mások kritizálták az alkalmat, mivel szerintük az elítéltek 'fogságban tartott' közösség, akiket erősen manipuláltak hit alapú döntéseik meghozatalában. 'Fogoly közösség befolyásolása.' – írta egy ember, majd egy másik hozzátette: 'A legalacsonyabb és legkiszolgáltatottabb állapotú emberek kihasználása. Klasszikus visszaélés a hittel a keresztények körében.'

De sokan bátorították és dicsérték az eseményt,
visszaszorítva a gúnyolódókat és a negatív kijelentéseket tevőket.

"Azoknak, akik a nevető emojit adják hozzá: miért ítélkezel? Minden bűn egyforma súlyú. Nincs nagyobb bűn a többinél! Ez nem tréfa! Ezek az emberek felismerték, mit tettek, az Úrhoz jöttek és megvallották bűneiket és Jézus befogadta őket, ahogy ők is Jézust!" – írta egy Janinne nevű felhasználó

Sokan írták, hogy a fogvatartottak Krisztussal újonnan felfedezett kapcsolata egy új kezdetet jelent az életükben. 'Milyen csodálatos! Dicsérjük Istent, hogy mindegyikük új kezdetet és lehetőséget kap személyes életükben' – írta egy Facebook-felhasználó.

Meg kell jegyezni, hogy a seriff hivatal keresztelői felkeltették az ateista aktivisták figyelmét, konkrétan a Vallási Befolyástól Szabadon Élők csoportját is. A szervezet tavaly nyáron kiadott egy közleményt, amelyben helytelenítette a gyakorlatot, és követelte a tisztviselőket, hogy állítsák le keresztény szolgálatukat a rabok körében. "A seriffnek és hivatalának haladéktalanul fel kell hagynia a keresztény rendezvények, köztük a keresztelők megtartásával a fogházon belül! Fel kell hagyni a kereszténység ilyen nyilvánvalóan és ilyen módon való támogatásával és népszerűsítésével."

Az ateisták azzal vádolják a seriffet, hogy hivatala ráerőlteti a kereszténységet a rabokra
"A fogvatartottak és a társadalom más tagjainak jogainak védelme érdekében, a hivatal független működésének fenntartása és a szabad vallásgyakorlás érdekében Decatur megyei seriffnek tartózkodnia kell a vallás népszerűsítésétől a közösségi médiában is és meg kell szüntetnie a vallási programok és események koordinálását a fogház területén és a hivatalban egyaránt!" – állt az ateista szervezet hivatalosan is elküldött és közzétett levelében.

Minden vitától függetlenül imádkozzunk a bebörtönzött férfiak és nők életéért, megtéréséért!


Ezeket is ajánljuk


Allahot kerestem, Jézust találtam

Kereszény vezető a homoszexualitásról

Az alkoholizmusból Jézusig


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu "Az elmúlt négy évben közel 300 férfi és nő adta át életét Jézus Krisztusnak, miközben a Decatur megyei fogházban töltötték a rájuk kiszabott büntetésüket. Minden dicsőség Istené!"

Közzétette: Nicelife2023. február 7., kedd