KÖSZÖNTÜNK, ZAMATOS GYÜMÖLCS!

"A Lélek gyümölcse pedig a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyen ellen nincs törvény." (A galatákhoz írt levél 5. fejezetének 22-23. verse)Egy idős hölgy jegyezte meg tömören és velősen. "Minden, amit szeretek, az vagy bűnös, vagy hizlal!" A gyümölcs általában nem tartozik ebbe a kategóriába, és Pál világossá leszi, hogy egyetlen törvénycikk sem kárhoztatja azt, aki a Lélek gyümölcsét élvezi. Az apostol korában a sztoikusok négyféle fő erényt tartottak nyilván, a mértékletességet, a megfontoltságot, a kitartást és az igazságosságot. Egy sztoikussal együtt élni azonban olyan lehetett, mintha egy jéghegy tövében ízetlen ételből falatoznánk. Pál ihletett írásában a Lélek gyümölcse olyan, amely a legszörnyűbb körülményben is ízletes, hívogató, vonzó és élvezetes. Amikor a Washington állambeli Yakima-völgyön utaztunk át, a családommal együtt lenyűgözve figyeltük az almáskertek végtelenül hosszú sorát. Több ezer hektáron sorakoztak az almafák, a gyümölcsük pedig beérett. A levegő almaillattól volt édes. Az út mentén apró standok sorakoztak, ahol ládaszámra árusították az almát, flakonokban pedig az almalevet. A hatalmas csomagolóhombárokban külföldi értékesítésre készítették elő a gyümölcsöt. Mindeközben csodálkozva vettem észre egy teherautót, amelynek konténerén a következő felirat állt. "Almák Új-Zélandból."

A hivőket az életükben látható gyümölcsről, a Lélek gyümölcséről ismerik fel. Egyesek azzal próbálják hitelessé tenni a kereszténységüket, hogy a lelki ajándékukkal, a csodálatos imameghallgatással kérkednek, vagy ékesszólón bizonygatják, milyen nagy felfedezést tettek a Szentírásban. Isten azonban azt mondja, hogy szeretet nélkül - ami a Lélek alapvető gyümölcse - minden más értéktelen (A korintusiakhoz írt első levél 13. fejezetének 1-3. verse). Mint ahogyan az almák mindenképpen almák, akár Washingtonban teremnek, akár Új-Zélandon, netán Magyarországon, éppen úgy a Lélek gyümölcse is felismerhető, bárhol található is. Nem feltétel, hogy valaki egy bizonyos gyülekezethez tartozzon, egy bizonyos épületben szolgáljon, vagy egy meghatározott tantételrendszert valljon. A Lélek gyümölcse egyformán ízletes mindenkinek, legyen bár fiatal vagy idős, és a társadalmi ranglétra akármelyik fokán is áll. Mint ahogy nincs törvény az ellen, hogy az alma almát teremjen, a Lélek erejével beteljesedve te is megülheted a Szentlélek gyümölcsének ünnepét anélkül, hogy félned kellene Isten kárhoztatásától!

Imádság a mai napra
"Uram, érleld meg a gyümölcsödet az életemben, és tölts be az édes szereteteddel!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!