KÖSZÖNTÜNK, ARATÁS!

"Mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet." (A galatákhoz írt levél 6. fejezetének 8. verse)Egyesek elvetik a vadzabot, aztán imádkoznak, hogy a termés ne érjen be. Évekkel ezelőtt olvastam egyfajta "varázsrizsről", amit Japánban árusítottak. Úgy hirdették a kereskedők, hogy ha az emberek imával vetik el, akkor a kívánt termést hozza majd; búzát, árpát, görögdinnyét, bármit. A bibliai alapelv azonban minden korszakban igaz marad. "Amit vet az ember, azt fogja aratni is." (A galatákhoz írt levél 6. fejezetének 7. verse; új protestáns fordítás). Szerencsére, Jézus lehetővé tett egyfajta kivételt e szabály alól. A Megváltó nem vetett mást, csak jóságot, cserébe pedig learatta a poklot itt a Földön. Azért tette ezt, hogy azoknak, akik megérdemelnék a pokol learatását, az örök élet aratásában lehessen részük. Sajnos, minden ember "gonosz magvakat" vetett, és még a keresztények is azon veszik észre magukat, hogy az elvetett magvaik nem teremnek sok mindent a Lélek gyümölcséből.

"Otthon gyakran elvesztem a türelmemet" - vallotta be egy lelkész. Habár meg kellett tapasztalnia, hogy összetört kapcsolatot aratott a családjában, mégis, képes volt kérni Isten megbocsátását, és győztes úton indulhatott el a Szentlélek által. Egyetemi tanárként gyakran nyílt lehetőségem beszélgetni olyan teológiai hallgatókkal, akik a megtérésük előtt keményen drogoztak. Bár tudatában voltak annak, hogy az életmódjuk maradandó hatást gyakorol a mentális és érzelmi egészségükre, azonban ennek ellenkezőjét is elmondhatjuk. A feltámadás napjáig együtt kell élniük a rossz magvetésük következményével. Lelki értelemben azonban Jézus megtörte az életükben a vetés-aratás törvényét, és már örömmel szolgálják Istent a Szentlélek ereje által.

Ma az alkalmi vételre vadászó vásárlók korát éljük. Az emberek aratni akarnak, de vetni már nem; illetve aratni akarnak ott is, ahol nem vetettek. Műveltségre vágyunk tanulás nélkül, pénzre munka nélkül, fizikai jólétre testmozgás nélkül, lelki egészségre ima és Biblia-tanulmányozás nélkül. Ám - ahogy Pál mondja -, ha a Lélek igaz dolgait vetjük, akkor a lelki áldás bőséges aratásában részesülünk.

Imádság a mai napra
"Segíts, Uram, hogy jóságot és szeretetet vessek, tudva, miszerint ez az öröm aratását hozza sokak életében."


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!