ÍME, A CSÚCSTALÁLKOZÓ!

"Őbenne pedig titeket is - miután hallottátok az igazság Igéjét, az üdvösségetek evangéliumát, és hivőkké lettetek - eljegyzett a pecsétjével, a megígért Szentlélek erejével."
(Az efézusiakhoz írt levél 1. fejezetének 13. verse; új protestáns fordítás)Belecsöppentél már valaha is a hatalmi harc kellős közepébe? Ez bárhol előfordulhat; otthon, a családban vagy benn a cégnél, de akár nemzetközi szinten is. Miután egy török taxiban Izmirből Efézusba utaztam, lelkes várakozással sétáltam lefelé az ősi kövekkel kirakott utcákon, és leültem a nagy amfiteátrum színpadára. Pál itt mondta el a beszédét a tömeg előtt, és hirtelen zendülés közepén találta magát, ami magába szippantotta az egész várost (Az apostolok cselekedetei 19. fejezetének 21-41. verse). Az efézusi Diana istennő követői azt állították magukról, hogy igazi erő birtokosai, az Ige-hirdető viszont világosan tudta, hogy ő Isten hatalmának oldalán áll. Amikor Pál később megírta a levelét az efézusi keresztényeknek, a Szentlélek ihlette a szavait, mert ez lett az Újtestamentum legnagyobb erőt adó üzenete. Itt több kifejezéssel és illusztrációval szemléltette a Szentlélek hatalmát, mint az Írás bármely más része. Szánj időt arra, hogy figyelmesen elolvasod az egész írást! Hamar ráébredsz, hogy ez Isten szuperhatalmának üzenete ma a számodra!

Tekintsük át Pállal együtt az 1. fejezet 13. versében azokat a lépéseket, amelyek által bárki lelki erőt nyerhet. Először, a Szentlélek az Igéhez irányít bennünket. Ez a Biblia írott vagy élőszóval hirdetett üzenete, ami Jézust mutatja be nekünk. Ezért olyan fontos a Szentírás terjesztése. Másodszor, a Szentlélek segít ráébrednünk, hogy az Ige igaz, pontos és megbízható. Ha eljutunk erre a következtetésre, felfedezzük ebben az üdvösségünk örömhírét, s ha hajlandók vagyunk arra, akkor hittel elfogadjuk Jézust, mint a személyes Megváltónkat. Ebben a pillanatban a Szentlélek szuperhatalma megjelenik bennünk. A világ gazdasági szuperhatalommal bíró vezetői évente tartanak csúcstalálkozót. Néhanapján kemény vitájuk van. Máskor viszont egységre jutnak, és a nyilatkozatot minden kormányzó és miniszterelnök aláírja. Az efézusi levél Pál dokumentuma a szuperhatalommal rendelkezők csúcstalálkozójáról, ami nem végződött azzal, hogy egyezséget kötöttek volna Sátánnal. Éppen ellenkezőleg! A Szentlelket mutatja be, mint az életünk mindent uraló szuperhatalmát!

Imádság a mai napra
"Köszönjük, Urunk, hogy Jézussal mindig a győztes oldalon lehetünk!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!