A LEGNAGYOBB HATALOMRÓL SZÓLÓ IGE-VERS

"Mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint." (Az efézusiakhoz írt levél 1. fejezetének 19. verse)Életveszély! Belépni tilos! - figyelmeztet a tábla hatalmas vörös betűkkel az áramszolgáltató állomás magas drótkerítésén. Ahol nagy erő koncentrálódik, ott mindig figyelmeztető feliratot látunk. Az elszabadult erő katasztrófához vezethet, mint Csernobilban is, ahol az atombaleset ezrek halálát okozta. Habár a lelki hatalom is veszélyes lehet, ha nem a szeretet és igazság vezérli. Pál az efézusi keresztényekhez címzett, a Szentlélek hatalmáról szóló leveléhez nem mellékel figyelmeztetést. Inkább hagyja, hogy Isten szuperhatalmának teljes felismerése rászakadjon az olvasókra, és bemutatja nekik, hogy ez az erő nem rombol, hanem életre kelti a halottakat is (Az efézusiakhoz írt levél 1. fejezetének 20. verse). A Szentléleknek ma is ugyanilyen kirobbanó hatalma van, amely feltámaszt a lelki halálból, győzelmet ad a keresztényeknek az ellenség felett, és ébredést hoz az egyházba. A gonosz lény elemei azonban elijesztették a hivőket ettől a hatalomtól, azzal, hogy figyelmeztető táblákat állítottak fel. "Életveszély! Belépni tilos!"

Pál a "hatalom" szó négy szinonimáját kombinálja ebben az egy Ige-versben; az elsőhöz ráadásul még két szuperlatívuszt is kapcsol, hogy a lehető leginkább hangsúlyozza a mondanivalóját. "Mi az Ő hatalmának [dünamisz = hatalmas, csodatevő erő] felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma [kratosz = óriási erő, uralom] erejének [iszkhüsz = végtelen erő, képesség] ama munkája [energeia = erős, hatalmas, hatékony] szerint." Pál semmi kétséget nem hagy afelől, hogy a Szentlélek nem csaló!

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, kivételes hatalom? Hangos felvonulás? Erőszakos fellépés? Lelki terror? Büszkeség? Törtetés? A Lélek nem így használja a rendkívüli erejét. Ő szelíd és kedves, aki tiszteli a szabad akaratot. A halálos erejét csak a démonokkal szemben használja, amikor összeütközésbe kerül velük. Nem kell félned a Szentlélek hatalmától, mert csak a sötétség követőire veszélyes. Legyél kapcsolatban a Lélek erejének forrásával, s akkor mindig világosságban maradsz, és életed lesz!

Imádság a mai napra
"Burkold be az erőddel a gyengeségemet, Uram, és tegyél képessé arra, hogy ezt a lelki erőt ugyanolyan óvatosan és gondosan használjam másokkal szemben, amiként te bánsz velem!"


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!