A TAKARÓK RAKTÁRA

"Mert általa van szabad utunk mindkettőnknek eqy Lélekben az Atyához."
(Az efézusiakhoz írt levél 2. fejezetének 18. verse)Miután megmásztuk a hegyet, amelyet a hagyomány a Mózes történetében szereplő Sinai-hegynek tart, a csoportunk visszatért a Szent Katalin kolostorhoz, de az ajtót már zárva találtuk. Elfáradtunk, és pihenni szerettük volna a matracunkon, de az ajtón azt a feliratot olvastuk, hogy nem lehet belépni, amíg a szerzetesek be nem fejezik az imájukat. Késő estére járt már, amikor végül bejutottunk a kolostorba, és az idő is nagyon hidegre fordult. A szerzetesek fejenként egy takarót adtak, és a fűtetlen kőépületben hamarosan rettenetesen fázni kezdtünk. Mint a csoport vezetője, könyörögtem a püspöknek, hogy adjon nekünk több plédet, de ő makacsul megtagadta ezt, mondva, hogy ez egy kolostor, és csak a javunkra válik, ha "szenvedünk az Úrért". Az éjszaka közepén a csoportunk egyik tagját, aki a trópusi Új-Guineából jött, már a kihűlés veszélye fenyegette. Ráterítettünk néhány ruhát és takarót, de továbbra sem aludt egyikünk sem a szörnyű hideg miatt.

Végül újra felébresztettem a püspököt, és jogos felháborodással közöltem vele, nem engedheti, hogy a vendégei megfagyjanak. Vonakodva bár, de kinyitotta nekünk az ágyneműraktárt, hogy az új-guineai vendég plusz takarót kaphasson. Amikor beszabadultunk a helyiségbe - ami egyébként tele volt meleg gyapjúplédekkel -, hirtelen mindnyájan átváltoztunk új-guineai polgárokká, és magunkra terítettünk két-három takarót. Másnap reggel láttuk, hogy a kolostort beborítottá a hó, ami az utolsó tíz évben nem fordult elő a Sinai-hegy vidékén!

Erezted már, miszerint lelkileg csaknem megfagysz, és aggódtál már azért, hogy meghalsz a keresztény tapasztalat melegének hiányától? Ekkor úgy tűnhetett, mintha az Istenhez vezető út is zárva lenne. Ez nem fog megtörténni, ha tudatában vagy a Szentlélek jelenlétének az életedben. Jézus az Ő kereszthalála által kulcsot biztosított számodra a Mennyhez, a Szentlélek pedig erőt ad, hogy fogd a kulcsot, és kinyisd Isten csodálatos ágyneműraktárát. Jogod van ahhoz, hogy élvezd a Menny szeretetének melegét, s nem azért, mert Új-Guineából jöttél, hanem azért, mert Isten gyermeke vagy.

Imádság a mai napra
"Uram, ma, amikor a Lelked felemel a jelenlétedbe, érzem a tőled jövő melegséget, biztonságot és kényelmet!"