MÁSFÉL HÉTTEL A TERROR UTÁN

Miközben Izrael egy példátlan háborúval néz szembe a Hamász terroristái ellen, Yael Eckstein, a Keresztények és Zsidók Nemzetközi Szövetségének (IFCJ) vezérigazgatója a helyszínen nyújt segítséget a rászorulóknak.



A CBN Digitalnak adott interjújában a Hamász támadásainak szörnyű hatásáról elmélkedett, és arról, hogy miért kell az egész világnak figyelnie.

"Soha nem felejtem el, amikor megtudtam, hogy Izrael ebben a példátlan háborúba került" - mondta, megjegyezve, hogy szombaton a zsinagógában volt, amikor barátja közölte vele a hírt, hogy a Hamasz megtámadta a népét, és rengeteg embert ejtettek túszul. "Egy pillanat alatt történt.. amelyre életem végéig emlékezni fogok" – mondta Eckstein. "Nagyon fontos felismerni, hogy ez mindannyiunk számára személyes. Nincs itt Izraelben senki, akinek ne lenne olyan szeretett ismerőse, rokona, akit így vagy úgy nem érintette volna a tragédia.. Izrael egésze a sokk és a gyász állapotában van; az emberek a fájdalmas, és értelmetlen veszteségeket élik meg."

"Amikor azt látjuk, hogy a csecsemőket sem kímélik, és hogy a gyerekeket és a nőket túszul ejtik és megerőszakolják… ez a gonosz megtestesülése számomra."

Ami az Izrael-ellenes tiltakozásokról és a különböző nyugati eseményeken a zsidó népet célzó borzalmas skandálásokról szóló jelentéseket illeti, Eckstein azt mondta, hogy ugyan zavarja, de nem lepte meg, különösen, ha figyelembe vesszük az egyes körökben még ma is kibontakozó antiszemitizmust, és a zsidó nép iránti gyűlöletet. Szerencsére, mondta, a legtöbb ember helyteleníti az ilyen viselkedést. "A holokauszt túlélőinek unokája és menye vagyok" – mondta. "Soha nem tévesztem szem elől, hogy az antiszemitizmus a gyűlölet egy formája."

Nincs Izraelben senki, akinek ne lenne olyan szeretett ismerőse, rokona, akit így vagy úgy nem érintette volna a tragédia


Nem beszélhetünk erkölcsi egyenlőségről
A Hamász terroristái által október 7-én az ártatlan izraeliek ellen elkövetett groteszk, hátborzongató és obszcén atrocitások felháborították és émelyítették a tisztességes, civilizált embereket szerte a világon. Tisztázzuk: soha nem lehet igazolni ártatlan civilek meggyilkolását (beleértve a csecsemőket, gyerekeket és nagymamákat; amikor a gyerekeket a szüleik előtt mészárolják le, illetve fordítva).

Azok, akik 'erkölcsi egyenértékűségről' beszélnek a Hamasz terroristái és az izraeli kormány között, vagy az integritás hiányáról, eltorzult erkölcsi iránytűről árulkodnak. Nincs több erkölcsi egyenértékűség a Hamász és Izrael között, mint ahogy az USA és a Szovjetunió között a hidegháború idején sem volt. Az Egyesült Államok Izraelhez hasonlóan nem volt tökéletes, de ha a szovjet birodalom éppúgy vágyott volna a békére, mint Amerika a hidegháborúban, az sokkal hamarabb és békésebben véget is érhetett volna.

A Hamász egy terrorista szervezet, amely a zsidók felszámolására és a "tengerbe kergetésére" törekszik. Izrael nem tud békésen együtt élni egy olyan terrorista csoporttal, amely megtagadja az izraeliek létjogosultságát a Szentföldön. Vannak, akik szerint azt is lehetne mondani, hogy a Hamasz rosszabb, mint a nácik. A nácik legalább megpróbálták elrejteni bűneiket, míg a Hamász a közösségi médiában hirdeti szörnyű brutalitásaikat. A csecsemők bölcsőjében történő lemészárlása olyan barbár bűn, amelyre nincs mentség.

Igazságtalan lenne azonban az iszlám civilizációt úgy bemocskolni, mintha azt a Hamász terroristái képviselnék. Mindig emlékezni kell arra, hogy a radikális iszlám dzsihadisták áldozatainak 90%-a muszlimtárs, aki nem hajlandó elfogadni az iszlám radikális, kultikus félreértelmezését.

Izrael katonai reakciója azonban részben megosztotta a publikumot. Akik igazolják, ők az alábbiak szerint teszik: "A modern Izrael állam 1948-as megalakulása óta Izrael számos támadással, behatolással és nemzeti szuverenitásának megsértésével szembesült. A zsidó nép régóta elviselte a népirtás kísérleteit, hogy kiirtsák őket és elpusztítsák a zsidó államot. Ezekkel az antiszemita, halálos ideológiákkal és terrorista akciókkal szembe kell szállni." (Samuel P. Huntington)

Az Izrael irányába megtörtént atrocitások soha nem történtek volna meg iráni finanszírozás, tervezés és bátorítás nélkül. A zsidók iránti megrögzött gyűlöletük mellett kétségbeesetten igyekeztek kisiklatni Izrael és Szaúd-Arábia közötti 'közeledést', amely lerombolná Iránnak a Közel-Kelet kormányzására vonatkozó terveit. Az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hámenei kijelentette, "kezet csókol" a Hamász-gyilkosoknak, nemi erőszakoskodóknak és csecsemőgyilkosoknak.

Az önzetlenség hihetetlen tettei jelennek meg
Johnnie Moore tiszteletes azon kiemelkedő evangéliumi hangok közé tartozik, akik arra buzdítják a keresztényeket, hogy támogassák Izraelt, miután a hónap elején egy szörnyű Hamász-támadás legalább 1400 izraeli életét követelte, és háborút robbantott ki. Moore, aki a politikai következményeket taglalta, az Izrael-Hamász háború spirituális természetét is hangsúlyozta, kifejezve a zsidó állam elleni gyűlölet gonosz természetét. A szívszorító események ellenére, amelyek uralták a címlapokat, Moore elmondta, hogy voltak történetek figyelemre méltó jóságról és önzetlenségről is.

Például leírta egy fiatal brazil nő helyzetét, aki meghalt a terrortámadásban. Nemrég költözött Izraelbe, és nem volt világos, hogy a temetésén meglesz-e az a 10 ember, aki a minyan-hoz szkséges (10 felnőttre van szükség egy vallási szolgálat elvégzéséhez), mivel nemrég érkezett az országba. De Moore azt mondta, hogy az emberek hallották a történetét, és "több mint 10 000 ember jelent meg a temetésén" - mondta.

És ez még nem minden. Moore megosztotta Awad Darawshe, egy arab-izraeli mentős történetét is. Amikor Darawshe értesült a támadásról, a muszlim férfi azonnal mentőautójával a Supernova zenei fesztiválra hajtott, ahol legalább 260 ember meghalt (a világot leginkább ez a történés sokkolta, ahogy ártatlan fiatalok százait mészárolták le, elállva a kijáratokat, alig adva esélyt nekik a menekülésre). "Életeket mentett, amíg egy terrorista meg nem ölte, és elvette a mentőautóját" - mondta Moore. "A világ összes gonoszsága mellett azt hiszem az is fontos, hogy emlékezzünk azokra, akik elvesztek, [és] tiszteljük azokat a hősöket, akik e szörnyűségek közepette is önzetlenséget tanúsítottak, aminek következtéban az életüket vesztették."

A sajtóorgánumok ezen a héten mesélték el Darawshe történetét, és dicsérték önzetlenségét. A 23 éves férfi a hírek szerint a veszély ellenére nem volt hajlandó elhagyni a koncert helyszínét, és életét vesztette, miközben másokat mentett. Moore a CBN Digital-lal folytatott beszélgetésében rámutatott ezekre a történetekre, hogy erőteljes felhívást intézzen a keresztényeknek: minden alkalommal, amikor "növekszik a gyűlölet", arra buzdította az embereket, hogy forduljanak az imához. "Egész napokat szentelünk az imádságnak és a böjtnek a zsidó közösségért" - mondta.

Váratlan égi jel
Miközben a zsidó nép az október 7-én kibontakozó borzalom eseményeit dolgozza fel, amikor a Hamász terroristái ártatlanokat támadtak meg és gyilkoltak meg, Isten békéjének és szeretetének jele jelent meg a hétvégén. Yael Eckstein, a Keresztények és Zsidók Nemzetközi Szövetségének (IFCJ) vezérigazgatója szervezetével együtt azon dolgozott, hogy élelmet, forrásokat és kényelmet biztosítson az áldozatoknak és családjaiknak. Eckstein vasárnap megosztott egy Instagram-bejegyzést, amelyben elmagyarázta munkáját, a szörnyű helyzetet, és azt a lenyűgöző képet, amelyet munkatársai az égbolton észleltek, miközben továbbra is vigaszt nyújtottak.

"Annak ellenére, hogy az elmúlt héten minket választott a halál. ez a szivárvány merész emlékeztető volt"


"Az izraeli területen, ahol a családtagok összegyűltek, hogy azonosítsák szeretteik holttestét, a The Fellowship matracokkal, székekkel, étellel, itallal, telefontöltővel és érzelmi támogatással látja el őket, önkéntesek segítségével" – írta. De Eckstein azt mondta, valami hihetetlen történt:

"Isten ennek a lenyűgöző szivárványnak a formájában szólt hozzánk."

Megosztott egy fotót egy gyönyörű szivárványról, amely a segélymunkások felett húzódik, és talán segít az áldozatoknak megbirkózni az elképzelhetetlennel – majd leírta a szivárvány jelentőségét a beteg és bajba jutott izraeliek számára. "Annak ellenére, hogy az elmúlt héten minket választott a halál… ez a szivárvány merész emlékeztető volt" – tette hozzá Eckstein.

Az 1Mózes 9. könyve a szivárványt Isten emberiséggel kötött szövetségének szimbólumaként írja le. A 13. vers (NIV) ezt hirdeti: "Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között." Isten azt mondta Noénak, hogy emlékezni fog erre a szövetségre, amikor szivárvány jelenik meg az égen, és megígérte, hogy soha többé nem használ vizet életpusztító árvíz létrehozására. A 16. versben így folytatta: "Azért legyen tehát az ív a felhőben, hogy lássam azt és megemlékezzem az örökkévaló szövetségről Isten között és minden testből való élő állat között, mely a földön van."