JUSTIN BIBER HATÁSA A 'THE CHOSEN' FÜLÖP KARAKTERÉRE

Egy hitalapú projekten való munka kezdetben nem tűnt vonzónak Yoshi Barrigas színész számára. Ő alakítja Fülöpöt, a tanítványt a 'The Chosen' (A kiválasztott) című sorozatban. Egy véletlen, vagy inkább Isten által rendelt találkozás Justin Bieber popsztárral segített neki abban, hogy megváltoztassa a nézőpontját.A texasi Midlothianban, egy fekete, összecsukható rendezői székben ülve, kőhajításnyira a szeretett, Biblián alapuló sorozat következő évadának díszletétől, Barrigas felidézte a különleges találkozást. A két férfi egymás tudtán kívül ugyanazon a hegyoldalon túrázott Los Angelesben. "Nos, a hosszú történetet vagy a rövidet akarod?" - kérdezte huncutul Barrigas, miután a CBN Faithwire riportere az iránt érdeklődött, hogyan jutott szerephez a 'The Chosen' című, közösségi finanszírozású sorozatban, melyet 2017 decemberében indított el Dallas Jenkins rendező.

A színész nyugalommal tárta fel az emlékeit azokról a váratlan élményekről, amelyek végül oda vezették, ahol most van. 'A Kiválasztott' harmadik évados debütálásáról beszélgetett, miközben színésztársaival a Hoblitzelle-i táborban, az Üdvhadsereg tulajdonában lévő hatalmas tér közepén forgattak. Barrigas napjai most első századi díszletben telnek - egy lenyűgöző színhelyen, amely közel két futballpályányi területet ölel át. Ez alatt a szédületes gyorsaságú hét hónap alatt az egykor cowboyok játszótereként szolgáló tér a bibliai kor káprázatos ábrázolásának színterévé változott.

Barrigas filmbéli jelenléte Bieber nélkül talán nem valósulhatott volna meg.

Mindez egy Los Angeles-i túrán bontakozott ki, ahol Barrigas talált egy csendes zugot, és olvasni szándékozott. Ahogy a kezében tartott könyvet fürkészte, a közelben zajt hallott. A színész nem látta át a fák között, hogy mi történik, ezért ismét a könyvére fordította a figyelmet. Vagyis egészen addig, amíg meg nem hallott egy hangot az út túloldalán: "Hé, mit olvasol?" - "Odanéztem, és Justin Bieber volt az. Elmondtam neki, hogy mit olvasok, és elkezdtünk beszélgetni először messziről." Néhány pillanattal később a 'Never Say Never' énekese leült Barrigas-szal szemben, és a két férfi átbeszélte az élet hullámvölgyeit, valamint a szakmában megélt küzdelmeket.

A színész nyugalommal tárta fel az emlékeit azokról a váratlan élményekről, amelyek végül oda vezették, ahol most van


"Egyszercsak félbeszakított, és azt mondta: 'Tudod, bocsánat a közbeszólásért, de egész mélyen érzem, hogy be szeretnélek mutatni a gyülekezetemben. Eljönnél?' Akkoriban nem igazán érdekelt semmiféle egyház, de így válaszoltam: 'Nem tudok nemet mondani neked, ember. Te Justin Bieber vagy. Menjünk!' "

"Egészen nyugodt volt." – folytatta Barrigas. "Azt mondta: 'Ha tetszik, maradunk, és ha nem, iszunk egy sört.' Szóval azt mondtam: 'Rendben, klassz. Nincs nyomás. Gyerünk!' " Barrigas a következő hat hónapot azzal töltötte, hogy gyülekezetbe járt a 28 éves popsztárral, aki kereszténynek vallja magát. Ezalatt a fél év alatt a színész először találkozott az evangéliummal, egy olyan gyülekezet prédikációin vett részt, amely 'nem akarta magával ragadni' vagy 'megtéríteni'. Csak az Újszövetség példázatait tanították.

A megmagyarázhatatlannak tűnő találkozás után Barrigasnak lehetősége nyílt arra, hogy meghallgatásra kerüljön Jézus egyik tanítványaként a 'A kiválasztott' című sorozatban. "Nagyon felkészültnek éreztem magam rá, nagyon megszerettem a szerepet, és nagyon motivált, hogy megszerezzem" - mondta a színész. - "És itt vagyunk."

A 'Kiválasztott' harmadik évada felé tartva Barrigas nagyra értékeli a bibliai kort. Valójában a sorozatot – amelyet több mint 420 millió alkalommal néztek meg – úgy jellemezte, hogy "életre kelti az Újszövetség példázatait a nézők, és minden bizonnyal a szereplők számára is, függetlenül attól, hogy milyen a hitrendszerünk. Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy ezek jelentőségteljes történetek, és egészen mély, régi bölcsességet rejtenek."

Barrigas a továbbiakban elismerését fejezte ki Jenkinsnek és a sorozat többi alkotójának, amiért minden ember számára megközelíthetővé tették a bibliai tartalmakat, függetlenül a nézők hitétől vagy kulturális tapasztalataitól. "Az az igazság, hogy mi csak megpróbáljuk átvenni a bibliai szöveget, és olyan vizuális környezetet teremtünk, amely bemutatja a szöveg lényegét. Azok az emberek, akik agnosztikusak vagy egyszerűen nem érdeklődnek a hit iránt, képesek lesznek megérteni a szöveget dogmatikus körülírás nélkül. Képesek szabadon felismerni az összefüggéseket, összekapcsolni a látványt és a lényeget."


Ezeket is ajánljukKommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Egy hitalapú projekten való munka kezdetben nem tűnt vonzónak Yoshi Barrigas színész számára. Ő alakítja...

Közzétette: Nicelife2022. november 22., kedd