A kiválasztott - The Chosen, 1. évad

Nézd meg, hogyan éri el Jézus a nehézségekkel küzdő embereket, miközben első csodáit műveli, és szolgálatát elkezdi, hogy megváltoztassa a világot. Lásd Őt azok szemével, akik ismerték Őt.

Neveden szólítottalak

Két testvér küzd adótartozásaik miatt Rómával szemben, miközben egy nő a Vörös Negyedben küzd a démonjaival.

Szombat

Máté igazolja Simon állításait Quintusznál, Nikodémus a Vörös Negyedben jelentett csodát vizsgálja, Mária pedig meglepetésvendégeket fogad szombati vacsoráján.

Jézus szereti a kisgyermekeket

Jézus összebarátkozik és tanítja azon gyerekek csoportját, akik felfedezik az Ő táborát Kapernaum külterületén.

A szikla, amelyre épül

Simon életét és családját is Róma fenyegeti, így kétségbeesetten az utolsó éjszakáját halászattal tölti, hogy megpróbálja valamiből rendezni a tartozásait. A sikertelen éjszaka után András megpillant egy ismerős arcot, aki Galilea partján várja őket.

A főoldalról

Kortárs
Premier: Életjel

David nyugodt világa a feje tetejére áll, amikor vér szerinti édesanyja váratlanul felkeresi őt, és találkozni szeretne 18 éves fiával, akit életében mindössze egyszer tarthatott a karjaiban.


Ismert személy
Bella Ramsey:
Jézus az én Megváltóm!

Bella Ramseynek, aki Ellie Williamsként szerepel az HBO The Last of Us című műsorában, van YouTube-csatornája és Instagram-fiókja, amely tele van dicsőítő dalokkal és a keresztény életről szóló..


Lelki egyensúly
A legfontosabb dolog (lenne)
a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is az ifjúsági programok.HIRDETÉSNikodémus kihallgatja Keresztelő Jánost, miközben Jézus és tanítványai egy kánai esküvőre látogatnak. Amikor a bor elfogy, Mária megkéri fiát, hogy lépjen közbe a vőlegény családja érdekében.

Miután egy nő szemtanúja volt egy leprás beteg meggyógyításának a kapernaumi úton, a barátját, aki béna, a tömeg ellenére is Jézushoz viszi egy különös megoldást találva.

Máté azzal küzd, hogyan egyeztesse össze a valóságot a csodákkal, amelyeknek a tanúja volt. Nikodémus pedig éjszaka találkozik Jézussal.

Jézus és tanítványai befejezik az előkészületeket, és elhagyják Kapernaumot, hogy Samária irányába menjenek. Jézus találkozik egy szenvedő nővel Jákób kútjánál, akinek kijelenti, hogy Ő a Messiás.

A kiválasztott - The Chosen, 2. évad

A mennydörgés fiai

Feszültség támad a tanítványok között, miközben Jézus samáriai növekvő hírnevével küzdenek. Jézus megrója Nagy Jakabot és Jánost előítéleteik miatt, majd új nevet ad nekik, miután inzultálásnak voltak kitéve a helyiek egy csoportjától.


Egy titokzatos látogató találkozni akar Jézussal, de a tanítványok tétováznak. Simon és Máté között a feszültség nő. Ahogy a csoport egy új város felé tart, híre érkezik, hogy Jézus hírneve egyre csak nő.

Egy hosszú, fárasztó nap az éjszakába nyúlik, miközben a tanítványok segítenek Jézusnak megbirkózni a gyógyulást remélő, nagy tömeggel. Az esti tábortűz körül mindenki igyekszik jobban megismerni egymást, de felszínre törnek a feszültségek is.

Miközben Jézus és tanítványai Jeruzsálembe tartanak, hogy megünnepeljék a sátoros ünnepet, egy újabb ellenség kezdi őket követni, habár egy számukra ismert rosszakaró már várja őket.

Keresztelő János meglátogatja a csoportot, ahol Jézus küldetésének veszélyeiről beszél. Eközben Mária Magdolnát sokkolja, hogy találkozik a táborban egy titokzatos és veszélyes idegennel.

Máté és Simon megpróbál kijönni egymással, miközben Máriát keresik sötét helyeken. A csoport aggódik Máriáért, miközben ételhiánnyal és a Keresztelő Jánossal kapcsolatos rossz hírekkel is meg kell küzdenie.

Miután tudomást szerez a názáreti Jézus hollétéről Quintus, elküldi Gaiust, hogy tartóztassa le. A tanítványok ezután elveszítik az irányítást, miközben azon vitatkoznak, hogyan is cselekedjenek.

Amíg Jézus és Máté a nagy beszéd tartalmát készítik elő, a tanítványok terjesztik az igét, de közben egymással is küzdenek. A Szanhedrin egyik magas rangú tagját megdöbbentették Shmuel Jézusról szóló jelentése. Ezrek érkeznek a prédikációra..

 

 

Egy különleges epizód

A pásztor

Egy különleges epizód - amely a Chosen-t inspirálta.


# Médiatár # Sorozat # A kiválasztott