HÁZASSÁGI TANÁCSOKAT AD ÚJ KÖNYVÉBEN JEREMY CAMP ÉS FELESÉGE

A keresztény énekes-dalszerző páros Jeremy és Adrienne Camp figyelmeztette a fiatalokat a házasság sérülékenységére és arra, hogy kizárólag az Istennel való személyes, bensőséges kapcsolat által válhat egy házasság sikeressé."Egy házasság nem működik Jézus nélkül, pont.", mondta az énekes a "The Crazy Happy Podcast" nevű rádióműsorban és kiemelte:

"A sikeres házasság kulcsa, hogy Jézust helyezzük középpontba."

"A házasság nem a boldogságról, hanem a szentségről szól... amikor szövetségre lépsz valakivel, folyamatosan változni és csiszolódni fogtok. Az emberek azt hiszik, hogy a házasságban megtalálják azt az embert, aki majd kiegészíti őket. Ha ezzel a hozzáállással kötsz házasságot, kudarcra ítéled a kapcsolatotokat." - figyelmeztetett a zenész, aki hozzátette: "Nem a házasság, hanem Jézus egészítheti ki az életed. A házasság csupán egy szövetség, melynek során megfogadjátok, hogy együtt mentek végig az élet útján." - tette hozzá.

Jeremy visszaemlékezett, hogy felesége egyszer azt mondta neki: "Szeretlek, te vagy életem szerelme. Isten hozott minket össze. De nincs akkora szükségem rád, mint amennyire hiszed."

"Nem a házasság, hanem Jézus egészítheti ki az életed."


"Próbáltam mindent jól csinálni és boldoggá tenni a feleségemet, erre ő közölte velem, hogy: 'Hé, figyelj már, Jézus a mindenem. Szeretlek, de nekem ő van az első helyen, és ő az egyetlen, aki be tudja tölteni azokat a szükségeket is, amiket te sosem fogsz tudni.' " - mesélte Jeremy, majd hozzátette: "Ez nem azt jelenti, hogy férjként elhanyagolom a kötelességeimet, és nem teszem azt, amire Isten férjként elhívott." - tisztázta. "Arról van szó, hogy mindenben Jézusra figyelek, és benne keresem a kiteljesedést. Ha állandóan a házastársadra figyelsz, újra és újra csalódás fog érni, hiszen emberek vagyunk, hibázunk és nem tudjuk megadni mindazt a társunknak, amire szüksége van. Erre egyedül Isten képes."

Jeremy és Adrienne Camp közel 17 éve házasok, három közös gyermeket nevelnek, szerelmi történetünk jól ismert a kortárs keresztény zenei világban. A közelmúltban drámai film készült Jeremy Camp első feleségével kötött házasságáról a Netflix egyik legnépszerűbb tini-dráma sorozatának ("Riverdale") sztárjával, KJ Apa főszereplésével. A "Még mindig hiszek" című film a zenész küzdelmének, fájdalmának és veszteségének történetét dolgozza fel, miután elveszítette első feleségét rákbetegségben.

A története bizonyítja, hogy Isten segítségével az ember képes feldolgozni
a legsúlyosabb veszteségeket is,

és megérthetjük, Isten olykor miért mond nemet és nem ment ki minket egy-egy élethelyzetből. A film végén az is kiderül, hogy a zenészre első felesége, Melissa halálát követően ismét rátalál a szerelem, és Jeremy újból egy életre szóló szövetséget köt.

A pár nem rég megjelent könyvében házasságukról írnak, melyben arra buzdítják a házastársakat, hogy harcoljanak az ördög átverései és gonosz tervei ellen. "Az emberek sokszor nem ismerik fel, az ördög milyen erővel próbálja szétszakítani a családokat." - vélekedik Jeremy, aki szerint egy keresztény házasság Krisztus és menyasszonyának, vagyis a gyülekezetnek az előképe.

"A házasság az egység és a szentség példája. Az ellenség pedig ordító oroszlánként keresi, kit nyelhet el, kinek a házasságát teheti tönkre. Rá kell jönnünk, hogy nem test és vér ellen van tusakodásunk, hanem az ördög, Jézus legnagyobb ellensége akar konfliktusokat hozni az életünkbe. Minden erejével azon dolgozik, hogy mi elbukjunk, és ha egy keresztény el tud esni, akkor a körülötte lévő világ felteheti a kérdést: 'Miért van nekünk szükségünk Jézusra?' " – mondta a rádióműsorban Jeremy Camp, aki hozzátette, szerinte a Biblia megadja számunkra azokat az eszközöket, melyekkel le tudjuk győzni a sátánt.


Ezeket is ajánljuk


Tim Allen szívszorító története

Dolly Parton reggeli rutinja

Letitia Wright, a fekete párduc sztárja


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv A keresztény énekes-dalszerző páros Jeremy és Adrienne Camp figyelmeztette a fiatalokat a házasság...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 28., vasárnap