1000 TUDÓS A DARWINIZMUSRÓL

A darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok nyilatkozatát aláírók száma mára már több mint ezerre nőtt.



A Discovery Intézet 2001-ben tette közzé először azt a nyilatkozatát, amelyben nyilvánosságra hozza azon elismert tudósok nevét és álláspontját, akik kétségbe vonják a darwinizmus népszerű elméletét. A nyilatkozat szövege szerint:

"Tagadjuk a véletlen mutáció és a természetes kiválasztásódás képességét, amely szerint így öröklődik tovább az élet. Támogatjuk a darwini elméletre vonatkozó bizonyítékok újbóli felülvizsgálatát. Ezt a nyilatkozatot a darwinizmustól való tudományos elhatárolódás jegyében tesszük."

Az aláíró tudósok között van többek között Stanley Salthe, egykori író és evolúciós biológus; Henry Schaefer, a grúz egyetemen tanító kvantikum kémikus; Lev Beloussov, embriológus, az Orosz Természettudományi Akadémia tagja; és a nemrégiben elhunyt Lyle Jensen, az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség tagja.

Eredetileg megközelítőleg 100 tudós volt 2001-ben, a kezdetekkor a listán, azóta pedig több mint ezren írták alá. Az aláírók hangsúlyozzák, hogy a nyilatkozatnak nincs politikai motivációja.

A darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok egy csoportja


"Ez a dekrétum a tudósok szakmai nyilatkozata a neo-darwinizmussal kapcsolatos tudományos bizonyítékok értékeléséről és a modern darwini elméleti bizonyítékok újravizsgálatának szükségességéről." – mondják a tudósok.

A nyilatkozatot nem írhatja alá bárki, kizárólag csak olyan személyek csatlakozhatnak, akik Ph.D. fokozattal rendelkeznek valamely tudományos területen, úgy mint a biológia, kémia, matematika, mérnöki tudományok, számítástechnika, vagy más természettudományi szakterület, továbbá mesterfokozattal kell rendelkeznie, illetve az orvostudományok professzorának kell lennie."

A nyilatkozatra azért van szükség, mert a darwinizmus egyes támogatói megpróbálták elhallgatni az elmélet gyengeségeit, bizonytalan részeit és próbálták eltitkolni azt is, hogy igenis

számos megcáfolható pontja van az elméletnek.

"Az elmúlt években a modern darwini elmélet egyes támogatói összehangolt erőfeszítéseket tettek arra, hogy eltussolják a neo-darwinizmus tudományos kritikusainak létezését, és hogy megakadályozzák a vonatkozó bizonyítékok nyílt megvitatását." - mondta az elmélet egyik vitatója. "A darwinizmus tudományosan megkérdőjelezhető, azonban a nyilvánosság kizárásával igyekeznek elkerülni az elméletet támogatók a modern darwini elméletre vonatkozó bizonyítékok nyílt felülvizsgálatát, és eltitkolni, hogy a neo-darwinizmus korántsem ad kielégítő választ a természeti világ Isten által teremtett összetettségére és sokszínűségére."

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.