A 99 ÉVESEN ÉRETTSÉGIZETT LELKÉSZ

Jack Hetzel a Metodista Egyház alapító lelkésze a texasi Big Sandy városában. Hetzel második világháborús veterán, nyolc könyvet írt, a Hetzel & Hetzel cég elnöke és vezérigazgatója, hititudományi oktató. Sok képesítése között azonban nem szerepelt egy olyan dolog, amit mindig is szeretett volna: a 99 éves férfinak nem volt érettségije.



Ebben az évben azonban ez megváltozott, amikor a Big Sandy város egyik gimnáziumának ballagási ünnepségén átvehette érettségi bizonyítványát. Hetzel elmondása szerint harmadik osztályos korában kénytelen volt abbahagyni az iskolát, majd 1948-ban megkapta az Általános Oktatásfejlesztési Képesítését, ezt követően már nem volt alkalma és lehetősége a háborús szolgálat miatt tanulni.

Azóta arról álmodozik, hogy megszerezze érettségi bizonyítványát.

"Ez elképesztően izgalmas!" - mondta Hetzel. "Megtapasztaltam, amikor a kevés iskolai végzettség miatt egy egész életen át le kell mondani rengeteg dologról, és meg kell tanulni együttélni ezzel, de az Úr mindig mindent elrendezett az életemben!"

Egyébként pedig a hiányzó képesítés soha nem akadályozta meg a tanulásban. A lelkész alternatív módszereket keresett a továbbtanuláshoz. Hetzel azt mondta, hogy tanárként tekintett a körülötte lévő emberekre, de valójában Jézus volt mindig a legnagyobb tanító mestere! "Ha kérdésem lenne, elmennék valakihez, aki ismeri és meg tudja válaszolni ezeket a kérdéseimet, majd felhasználom a válaszokat a mindennapi életben. De valójában az Ige jelentette számomra mindig is a legnagyobb tanítást, egy életre szóló, élethez szóló, örökkévaló tanítást!"

"Kilencvenkilenc éves vagyok és áldom ezért az Urat! Megadta a szívem kívánságát!"


A második világháborús és vietnámi háborús veterán az Egyesült Államok szolgálatában harcolt számos nagy csatában. Különösen megható, hogy az egyik ilyen nagyobb ütközet emléknapján ismerte el a texasi gimnázium oktatási testülete a lelkész hősies magatartását azzal, hogy átadták neki érettségi bizonyítványát.
"Büszkék vagyunk rá!" - mondta Hughes, a gimnázium oktatási testületének elnöke. "Olyan ember, akinek a történetével szívesen dicsekszik az ember! Olyan ember, akinek az életében látszik az Úr munkája! Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy adhatunk valamit, ami annyira sokat jelent neki. Biztosan ez lesz a tanév egyik fénypontja." -mondta a testületi elnök.

"Kilencvenkilenc éves vagyok és áldom ezért az Urat! Megadta a szívem kívánságát! A megfelelő időben! De ki kellett várnom! Ismerem az Uramat, a Megváltó Jézus Krisztust és tudtam, hogy csak Őt dicsőítve érdemes élni, mert ez a mi váltságunk és legnagyobb ajándékunk ebben az életben. Mi többre lehetne még szükségem?" - mondta a lelkész egy nyilatkozatában.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.