A COVID-19 FERTŐZÖTT NŐ, AKI KÓMÁBAN SZÜLT

A kismama magát "két lábon járó csodának" nevezte, és minden elismerését Istennek adta, hogy a COVID-19 miatt kómában, ám mégis egészséges kisbabának adhatott életet.



A Washington Post szerint a 27 éves Angela Primachenko 33 hetes terhes volt, amikor azt gondolta, hogy tavaszi allergiája is van. Két nappal később belázasodott, aztán elment a kórházba, ahol dolgozott. Egy héttel később lélegeztetőgépre került, majd kómába esett, és az életéért harcolt.

Primachenko, árpilis 6-án felébredt a kómából. Azt nyilatkozta az NBC's Today-nek, hogy "felébredtem, és már nem volt hasam." Felfedezte, hogy az orvosok április 1-én elindították a szülést, és később a született lányának az Ava nevet adta.

Egy ideig nem tudta meglátogatni a kisbabáját. Addig nem engedélyezték neki, míg legalább két egymás utáni koronavírus tesztje negatív nem lett. Videó hívásokkal azonban figyelhette, amikor férje, David ellátogatott az újszülött osztályra, Ava-hoz. És addig maradt Ava az inkubátorban, amíg nem volt képes enni.

Primachenko közölte a Today Show-val, hogy története azt mutatja, hogy "van remény", és hogy "még a legnehezebb napokban és a legnehezebb időkben is lehet reménykedni és bízni Istenben, az emberekben. Hihetetlen, hogy hány közösség és ember imádkozott értem. Ezért nagyon hálás vagyok."

A kismama magát "két lábon járó csodának" nevezte, és minden elismerését Istennek adta


Az egyik legfontosabb pillanat Primachenko számára az volt, amikor a kollegái vidáman elengedték az intenzív osztályról. Ezt mondta: "Mindenki állva és lelkesen tapsolt engem, ami annyira elképesztő és olyan hatalmas dolog volt, hogy el tudtam hagyni a kórházat." Majd hozzátette:

"Csakis Isten kegyelme által."

A KGW-vel készített interjú során megemlítette, hogy csak a hite tartotta őt életben ebben a nehéz időszakban. "Nem tudom, hogyan lehet hit nélkül túljutni ezen. Hit a gyógyuláshoz, hit a halál utáni élethez, és hit mindenhez kell."

Primachenko ikertestvére, Oksana Luiten beszámolt arról, hogy a megpróbáltatást átélte, és megerősödött a hitében. Egyik Instagram posztjában így írt: "Sötét idő volt akkor. Kételkedtem, és megkérdőjeleztem Istent és a hitemet. Olyan erőtlennek, félelmetesnek és ellenőrizhetetlennek éreztem magamat. De ezáltal növekszik a hit."

Primachenko végül elhagyhatta a kórházat, de hogy a lányával találkozhasson, több negatív tesztre volt szüksége. Figyelembe véve mindazt, amit átélt, Ava neve most még többet jelentett a számára. Azt mondta: "Ő az 'élet lélegzete'. Tehát ő a mi kis lélegzetünk."


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.