HOLLANDIÁBAN GYERMEKEKNÉL IS ENGEDÉLYEZETT LESZ AZ EUTANÁZIA

A holland egészségügyi miniszter az eutanázia legalizálását javasolja a halálos betegségben szenvedő 1 és 12 év közötti gyermekek számára. Az ország már korábban is ismert volt a kegyes halálra vonatkozó megengedő politikájáról.



A Hugo de Jonge egészségügyi miniszter által tett javaslat még szavazás előtt van. A módosítás az egy és tizenkét év közötti, halálos beteg gyermekekre vonatkozna, az egészségügyi miniszter azonban fokozatosan, minden gyermeket érintően szeretné bevezetni ezt a lehetőséget.

Jelenleg az orvosok életben tarthatják a gyermeket, ha úgy látják jónak, vagy dönthetnek az élet elvétele mellett. A 2004-es Groningeni Jegyzőkönyv értelmében a szülők kérhetnek eutanáziát az egy év alatti csecsemőknél vagy a 12 évesnél idősebb gyermekek esetében, egyéb gyermek-életkor esetén nincs lehetőség a kegyes halálra.

Hugo de Jonge azzal érvelt, hogy azon kis számú gyermekek részére, akik remény nélkül és elviselhetetlen szenvedésekkel járó, gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, meg kell engedni, hogy méltósággal távozhassanak a világból, anélkül, hogy az orvosokat bűncselekménnyel vádolnánk együttérzésük miatt. Több jogi biztosítékot szeretnének biztosítani azoknak az orvosoknak, akik szakmai megítélése alapján az 1–12 éves gyermekek életvégi küzdelmüket folytatják.

A holland egészségügyi miniszter az eutanázia legalizálását javasolja a halálos betegségben szenvedő 1 és 12 év közötti gyermekek számára


2019-ben egy holland orvost felmentettek minden vád alól, miután egy idős beteget halálba segített, ami miatt feljelentették. Marinou Arends, orvos közölte a beteg családjával, hogy annak ellenére, hogy a beteg maga küzdött a halálos adagolású gyógyszer beadása ellen, az eutanázia elkerülhetetlen volt. Arends a mai napig azzal érvel, hogy nem tett semmi rosszat.

Az eutanázia további kiterjesztése a gyermekek következmények nélküli meggyilkolását teszi lehetővé, ami egy szomorú, mégis kiszámíthatónak tűnő fordulat egy olyan országban, ahol az összes halálozás egynegyede eutanázia során következett be. A gyermekek eutanáziájának támogatása felveti az öngyilkosság támogatásával járó problémákat is. A kisgyermekek nem képesek beleegyezni a halálba segítésbe, és ilyen esetben a gyermekek szülei kérik, vagyis felnőtt emberek döntenek arról, hogy valakinek érdemes-e élnie és harcolnia vagy halálra ítélik.

Ez nem egy egészségügyi vagy orvosi haladás és vívmány, hanem az élet és halál feletti emberi uralom egyik újabb önző megnyilvánulása.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.