A HOLOKAUSZT MÁR NEM FONTOS A FIATALOKNAK

A legújabb kutatás szerint az amerikai fiatalok közel kétharmada nem tudja, hogy 6 millió zsidónak oltották ki az életét a holokauszt alatt, mindemellett azt is kimutatták, hogy a holokauszt tagadás az uralkodó felfogás több közösségi médiában is.



Egy amerikai közvéleménykutatás szerint a 18-39 év közöttiek csupán 37%-a ismeri el, hogy a holokauszt alatt 6 millió embert végeztek ki. A megkérdezettek egyharmada (36%-a) szerint ez a szám 2 millió, vagy annál kevesebb, míg 17% nem biztos a válaszában. A kérdésre hét lehetséges válasz közül választhattak a résztvevők.

A kitöltők közel fele (48%-a) nem tudott megnevezni egyetlen, a második világháború alatt felállított koncentrációs tábort, haláltábort vagy gettót sem (Auschwitz bizonyult a legismertebb tábornak, melyet 44% ismer). A válaszadók közel fele (49%-a) szintén úgy nyilatkozott, hogy a holokauszt tagadása, vagy a valóság elferdítése jelen van a közösségi térben, valamint egyéb online felületeken.

A kitöltők 12%-a úgy hiszi, a zsidók kiirtásának becsült száma eltúlzott, további 3% szerint pedig a holokauszt meg sem történt. A kutatásban 1000 résztvevő működött közre országszerte az Egyesült Államokban, köztük 200 kitöltő segítette a felmérést minden államban.

Az amerikai fiatalok közel kétharmada nem tudja, hogy 6 millió zsidónak oltották ki az életét a holokauszt alatt


"Az eredmény egyszerre sokkoló és elkeserítő, mely rámutat arra, hogy még most kell cselekednünk, míg a holokauszt túlélők velünk vannak, annak érdekében, hogy elmeséljék történetüket" – nyilatkozta Gideon Taylor, a kutatást elrendelő konferencia elnöke. "Meg kell értenünk miért nem sikeres a fiatal generáció oktatása a holokausztról és a múltról." A riasztó adatoknak fel kell ráznia és cselekvésre kell késztetnie az emberiséget, valamint a kormányhivatalokat.

Mindeközben a fiatal felnőttek 59%-a úgy hiszi "a holokauszthoz hasonló esemény ma is megtörténhet újra", és 64% szerint "az antiszemitizmus ma is jelen van az Amerikai Egyesült Államokban".

A túlnyomó többség (52%) azt vallotta, hogy nagyon ismerős (52%) vagy legalábbis ismerős (30%) számukra Anna Frank története, aki a Holokauszt áldozatává vált, naplójával pedig embereket inspirált világszerte.

A kutatás online elemzése során elmondták, hogy ez a vizsgálat feltárta a fiatalokban fellelhető "alapvető ismeretek aggasztó hiányát a holokausztról", mely "növekvő probléma, hiszen a holokauszt túlélők– az állam által engedélyezett népirtás szemtanúi – közül egyre kevesebben vannak életben, hogy megoszthassák a fiatal generációval a holokauszt legfőbb mondanivalóját".


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.