A FACEBOOK TESZTELI AZ ÚJ IMAPOSZT FUNKCIÓT

Amikor egy új funkciót hirdető ismeretlen ablak ugrott fel Robert P. Jones Facebook oldalán, a PRRI (Public Religion Research Institute) vezérigazgatója és alapítója a Twitteren posztolt egy képernyőfotót. "Vajon mit gondol a Facebook algoritmusa, mit tud rólam?" – elmélkedett Jones.



Mi is ez az új Facebook funkció? Ima posztok. A funkció lehetővé teszi a Facebook-csoportok tagjainak, hogy imát kérjenek és reagáljanak is azokra. A Facebook szóvivője megerősítette a Religion News Service-nek, hogy a közösségi médiaplatform jelenleg teszteli az imaposzt funkciót.

A szóvivő szerint az imaposztok ötlete abból a számtalan formából nőtt ki, ahogyan a felhasználók a Facebookon keresztül tartották a kapcsolatot, miközben a COVID-19 világjárvány idején eltávolodtak egymástól. "Küldetésünk, hogy az embereknek erőt adjunk a közösségépítéshez, ami kiterjed a világ legnagyobb közösségére, a hitközösségre is" - mondta Nona Jones, a Facebook globális hitközösségekért felelős vezetője az RNS-nek adott írásbeli nyilatkozatában.

"Mivel férjemmel együtt egy helyi gyülekezet lelkipásztorai vagyunk, nagyon jól tudom, hogy az elmúlt év mennyire megrázó volt a hívő emberek és az őket szolgáló gyülekezeti helyek számára is" - mondta Jones. "Éppen ezért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megtaláljuk azokat az eszközöket, amelyek segítenek az embereknek a reményhez jutni a Facebookon."

A Facebook szóvivője megerősítette, hogy a közösségi médiaplatform jelenleg teszteli az imaposzt funkciót


A Facebook évértékelőjében megjegyezte, hogy a 2020-as húsvét és pészah hetében - amely április elejére esett, körülbelül egy hónappal az országos zárlatok után - volt a legtöbb csoportos videóhívás a Messengeren, a Facebook privát üzenetküldő alkalmazásán. Ezen a héten volt a legtöbb Facebook Live közvetítés is "spirituális" Facebook-oldalakról.

A Facebook szerint az imaposztokat a csoportok egy részén belül tesztelik az Egyesült Államokban. A szóvivő nem részletezte, hogy milyen kritériumok alapján választják ki ezeket a csoportokat.

A csoport adminisztrátorainak engedélyezniük kell, hogy a tagok használhassák a funkciót, amely lehetőséget ad a tagoknak arra, hogy imakéréseket fogalmazzanak meg a csoporton belül. A többi tag ezután az "imádkozz" gombra kattintva tudatja az imakérést posztolóval, hogy imádkoztak a kéréséért. Emellett választhatnak egy reakciót, hagyhatnak megjegyzést vagy küldhetnek privát üzenetet is a posztolónak.

A szóvivő szerint a Facebook további eszközöket is vizsgál a hit és más spirituális közösségek támogatására, beleértve a #MonthForGood kampányt a ramadán muszlim ünnepe alatt.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.