JESSICA KENIN HARCA A SZÜLŐK JOGAIÉRT

Egy anya beperelte 100 000 dollárra lánya kaliforniai iskoláját, amiért a személyzet megváltoztatta lánya társadalmi 'nemi identitását', anélkül hogy erről értesítették volna, vagy engedélyt kértek volna rá. Ez egy olyan eset, amely mérföldkőnek számit a szülői jogok megvédésében.



A Monterey megyei Spreckles Union School District lezárta azt a peres ügyet, amelyet Jessica Konen indított, aki azt állította, hogy az iskola fiúként kezelte a 11 éves lányát, Aliciát. Konent a Center for American Liberty nonprofit ügyvédi iroda képviselte, az iroda jelentette be a megállapodást. Az ügyvédi iroda szerint Aliciát, aki hatodik osztályos, arra bíztatták, hogy csatlakozzon egy 'Equality Club' (egyenlőségi klub) csoporthoz, ahol a biszexualitásról, transz nemű identitásokról és más LMBT fogalmakról tanítottak.

Amellett, hogy olyan cikkeket olvastattak vele, amely arról szól, hogy hogyan titkolhatja el a családja elől új nemi identitását, bevették az ún. 'nemek támogatási tervbe' is, amely arra utasította az iskolai személyzetet, hogy férfinévvel és férfi névmással szólítsák, és hagyják, hogy használja az unisex tanárok mosdóját, nyilatkozta az ügyvédi iroda.

A per jegyzőkönyvének 25. oldalán a következő áll: "a szülői titoktartási szabályzat értelmében, a Buena Vista tanárai és munkatársai eltitkolhatják a szülők előtt, hogy gyermekeik éretlenek-e a nemi identitásukkal kapcsolatban, arra vágynak-e, hogy megváltoztassák a nemüket vagy új nemi identitást vegyenek fel, kivéve akkor, ha a tanuló felhatalmazza őket arra, hogy értesítsék a szülőket."

Jessica Konen pert indított, mivel azt állította, hogy az iskola fiúként kezelte a 11 éves lányát, Aliciát


A Center for American Liberty nonprofit ügyvédi iroda segítségével, Konen beperelte a kerületet az állami bíróságon 2022 júniusában. "Ez az ügy a szülők és gyermekeik közötti kapcsolat megvédéséről szól," - nyilatkozta Mark Trammell, a Center for American Liberty igazgatója, a Fox news Digitalnak. "A szülőknek joguk van ahhoz, hogy részt vegyenek a gyermekeiket
érintő fontos döntésekben."

A portál szerint Konen lánya azóta úgy döntött, hogy újra lányként azonosítja magát.

Eközben Konen azt mondta a Foxnak, hogy továbbra is harcolni fog a szülők jogaiért az iskolai tisztviselőkkel szemben, akik megpróbálják aláásni tekintélyüket. "Meg kell értsék, hogy hol a helyük és hogy ott is maradjanak. Az iskolák manapság szörnyűek. Ezért továbbra is vívni fogom ezt a csatát és folytatom a harcot," - mondta Konen. "Nem fogom engedni hogy továbbra is ez történjen a gyermekekkel, úgy érzem, a harcnak folytatódnia kell."

Egy rövid videóval, amit a Twitteren posztoltak, Jessica és Alicia megerősítették hogy lezárták az iskola elleni ügyet. "Az iskola nem ismeri be, hogy igazam lenne, amiért a hátam mögött akarták a lányom nemi identitását megváltoztatni. Ez nagyon helytelen, de az igazság mégis győzött a nyilvánosság előtt. Szülők, legyetek bátrak! Álljatok ki a gyermekeitekért és harcoljatok értük. Harcoljatok a jogaitokért."

A sajtó szerint, a Spreckels Union School District nem ismerte be vétkességét az egyezségi megállapodás részeként. CBN News megkereste Eric Tarallo felügyelőt, hogy nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban. Felkereste a Center of American Liberty irodát is több információ szerzés érdekében, de nem kaptak választ a cikk megjelenéséig.