KANADAI GYÜLEKEZET A JÁRVÁNY IDEJÉN

James Coatest, a kanadai albertai Dicsőséges Élet Gyülekezet vezető lelkészét börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket. Coates ügyvédje, James Kitchen szerint a prédikátor hajlandó letölteni a rá szabott büntetést.



December közepén Janine Hanrahan, az Albertai Egészségügyi Szolgálat tisztifőorvosa határozatot hozott, melyben arra kötelezte a gyülekezetet, hogy mindenki, aki az istentiszteleten rész vesz, viseljen maszkot, tartsák az előírt távolságot és az ingatlan befogadóképességének 15%-ában korlátozzák az ott tartózkodók létszámát. A járvány súlyosbodását követően a gyülekezeti alkalmakat fel kellett függeszteni.

Az Egészségügyi Szolgálat több alkalommal ellenőrizte a határozatban foglaltak betartását. Coates pásztor a hatósági döntés ellenére is megtartotta az istentiszteleti alkalmakat, mely miatt letartóztatták. Coates lelkész elmondta, hogy úgy érezte pont azokat az időket éljük, amikor a legnagyobb szükség a hitben történő összegyülekezésekre van és lelkiismerete nem engedte, hogy cserben hagyja a hívőket.

James Coates lelkészt börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket


A Dicsőséges Élet Gyülekezet hívei elsősorban azt érzik, hogy Isten rendeléseinek és nem a kormánynak kell engedelmeskedjenek. Elkötelezettek a személyes istentiszteletek megtartása mellett a biztonsági előírások betartásával. Nem akarnak hátat fordítani hitüknek. Véleményük szerint a kormány nem hagyhatja figyelmen kívül az Alkotmány által is biztosított szabad vallásgyakorláshoz való jogot.

A gyülekezet tagjai úgy gondolják, hogy felelősségteljesen élve, betartva a legszükségesebb biztonsági előírásokat, nincs ok az istentiszteletek elhalasztására. Azt hirdetik, hogy meg kell nyitni az egyházakat, meg kell nyitni a templomok ajtaját, melyen minden eddiginél több hívő jöhetne be ezekben az időkben!

"Ellenkező esetben még az is megtörténhet, hogy nem térnek vissza a hívők! Védeni kell a sérülékenyeket, meg kell tenni az ésszerű óvintézkedéseket, de bízzunk Istenben! Az élet megélése kockázattal jár! Valahányszor egy autó volánja mögé ülünk, bizonyos fokú kockázatot vállalunk! A vezetés előnyei miatt elfogadjuk ezt a kockázatot. Az emberi élet, bár értékes, törékeny. Mint ilyen, a halál mindenkor fenyeget mindnyájunkat! Ezért van szükségünk a remény üzenetére, különösen ezekben az időkben!" - nyilatkozta a gyülekezet pásztora.


Ezt is ajánljuk


Egy tizenhét éves keresztény lány elbűvöli
az American Idol zsűrijét

Jennifer Jeffries, egy végzős középiskolai tanuló, lenyűgözte az American Idol zsűrijét egy saját maga által írt énekkel, ami a bűnnel való harcáról és az Istennel való kapcsolatáról szól.