A MEGGYILKOLT LAKEN RILEY ÉDESANYJA MEGTÉRÉSRE HÍV

Allyson Phillips a hitébe kapaszkodott élete legszörnyűbb és legelképzelhetetlenebb pillanatában, amikor a huszonkét éves lányát Laken Riley-t meggyilkolták. Rileyt egy reggel támadták meg és gyilkolták meg, amikor a georgiai egyetem kampuszán futott.




"Tudom, hogy az én édes Lakenem ismerte Jézust személyesen és örökké élni fog a mennyei hazában. Jézus ott volt mellette a végső pillanatig és Ő fog vigyázni rá a mennyben is. Ebben találom a békém, ezekben a szörnyű percekben," mondta Phillips. Istennek ad dicsőséget, amiért vele volt a gyász időszakában. Riley az Augusta egyetemen tanult ápolónak, korábban pedig a georgiai egyetemre járt. Február huszonkettedikén reggel elindult futni, de soha nem tért vissza. Jeffrey Clark rendőrfőnök elmondása szerint Riley bántalmazás áldozataként halt meg.

A gyászoló anyuka a facebookon osztotta meg a hírt és azt, hogy az Istenbe vetett hit tartotta meg őt és a családját. "Amikor elkezdtem írni ezt az üzenetet, egyszerűen nem találtam a szavakat. A családom a legszörnyűbb és legelképzelhetetlenebb veszteséget kellett elviselje. Szeretnék hálát adni az én Uramnak és Megváltómnak, aki velünk volt ebben a szívszaggató időszakban. Mindenkit arra tudok bátorítani, hogy legyen személyes kapcsolata Jézussal. Neki adok minden dicsőséget, amiért keresztül vitt minket ezen e helyzeten," mondta. Phillips nyitottan és őszintén beszélt az Istenbe és az emberiségbe vetett hitéről, a szörnyű veszteség ellenére.

"Nagyon könnyű lenne elveszíteni az emberiségbe vetett hitünket, emiatt az érthetetlen és elkerülhető tragédia miatt. Rengeteg szeretetet, támogatást és segítséget tapasztaltunk a szörnyű rémálom közepette. Kimondottan hálásak vagyunk mindenkinek, aki mellénk állt ebben a nehéz helyzetben."

Elmondta, hogy miként segítették őket a családtagok, a barátok és a közösség. "Szeretlek titeket. Kérlek továbbra is imádkozzatok értünk, hogy tudjunk továbblépni." A fő gyanúsított Joes Ibarra le lett tartóztatva. A hírek szerint vádat emeltek a huszonhat éves Ibarra ellen emberölés, gyilkosság, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése, emberrablás és segélyhívás akadályoztatása gyanújával.

Jézus iránti szeretete ragályos volt és arra késztette az embereket, hogy fejlődjenek az Istennel való kapcsolatukban


A GoFundMe weboldal segítségével több, mint 256,000 dollár gyűlt össze a család számára, pedig csupán 35,000 dollár volt a cél. A leírásban a következő szerepel 'segíteni a családot a temetési költségek fedezésében, alapítani egy ösztöndíjat Riley nevében, felhívni a figyelmet az emberölésre és egyéb támogatást nyújtani a család részére'.

Laken Riley szerettei összegyűltek, hogy megünnepeljék az életét. Március elsején tartották a megemlékezést a georgiai Woodstock City gyülekezetben. Phillips kifejezte háláját szerettei iránt és továbbra is kéri imatámogatásuk a gyász időszaka alatt. "Köszönöm mindazoknak, akik eljöttek a drága Laken Hope Riley megemlékezésére. Többen közületek járnak rendszeresen a gyülekezeti alkalmakra, de valamennyien most jöttetek el először," mondta Phillips utalva arra, hogy többen a jelenlevők közül nem voltak hívők.

"Laken szerette meghívni az embereket a gyülekezetbe, és megosztani velük a hitét. Jézus iránti szeretete ragályos volt és arra késztette az embereket, hogy fejlődjenek az Istennel való kapcsolatukban."

Phillips meghívta mindazokat, akik jelen voltak a megemlékezésen, hogy menjenek majd el egy gyülekezeti alkalomra is. Kifejezte szeretetét a gyülekezete iránt és a megbecsülését a lelkipásztorok Samer Massad és Chris Kim iránt. "Ez az ünnepély nem jöhetett volna létre a közösségünk segítsége nélkül. A mi Urunk, Jézus Krisztus úgy szeret, ahogy vagy. Nem ítél el téged. Mindannyian bűnösök vagyunk, de Ő mindenkit szeret, feltétel nélkül. Helyet akar készíteni számodra az otthonában."

Phillips a szülőknek is üzent: "biztosíthatlak afelől, hogy nincs nagyobb ajándék a gyermeked számára, mint ott lenni mellettük és segíteni nekik fejlődni a Jézussal való kapcsolatukban." Egy utolsó érvvel zárta az üzenetét, ami arra késztetheti az embereket, hogy elfogadják Jézust személyes megváltójuknak "azzal tudjátok a legjobban tisztelni az én Lakenemet, ha átadjátok az életeteket Jézusnak. Szeretlek titeket és azért imádkozom, hogy mindannyian tapasztaljuk meg Isten békéjét, amely felülmúl mindent értelmet, ahogy haladunk a gyógyulás útján."