MATTHEW MCCONAUGHEY A HOLLYWOOD-I KERESZTÉNYSÉGRŐL

Nem tagadható, hogy érezhető egyfajta keresztényellenes nyomás Hollywoodban, melyet Matthew McConaughey egy vele készített interjúban szóvá is tett.Az 50 éves színész hangot adott véleményének a filmgyártó iparban tanúsított hitélettel kapcsolatban. Joe Rogannak, a vele interjút készítő riporternek elmondta, hogy számos olyan hírességet lát, akik túl idegesek, félősek ahhoz, hogy nyilvánosan elismerjék Istent, attól tartva, hogy ez véget vethet karrierjüknek.

"Számos olyan pillanatom volt, amikor a színpadon állva egy díjkiosztón tehettem tanúbizonyságot hitemről. És rengetegszer tudtam a kollégáimmal imádkozni egy-egy vacsora előtt." - mondta McConaughey. De volt olyan is, hogy amikor a színpadról megköszönte sikerét Istennek, látta, hogy ugyanazok a társak gyakran elfordítják a tekintetüket.

"Amikor hálát adtam Istennek, láttam, hogy néhány kollégám szívesen tapsolna, de végül inkább visszafogja magát, mert megijedt, hogy ez milyen hatással lehet majd a karrierjére. Ezt követően inkább 'visszaülnek a kezükre'. De nem ítélem el őket ezért. Manapság semmi jóra nem számíthat a filmiparban, aki hitben jár."

"Az embereket 'persona non grata'-vá (nem kívánatos személlyé) tesszük a hitük miatt, ami a lehető legrosszabb irány és mondhatni a filmipar mélypontja." - mondta McConaughey Rogannak. "Nem szabad megítélni valakinek a teljes életét a keresztény vallása miatt. Hova vezet ez?"

Az 50 éves színész hangot adott véleményének a filmgyártó iparban tanúsított hitélettel kapcsolatban


"Valakit törvényteleníteni és semmibe venni, mert azt mondja, hogy hívő, végtelenül arrogáns, és bizonyos szempontból képmutató számomra!" - mondta a "Mielőtt meghaltam" című film sztárja. Azt is elmondta Rogannak, hogy sok értékes életleckét kapott már a Bibliából, megjegyezve, hogy a tudományt és a vallást nem tartja összeegyeztethetetlennek. A tudományt a hívők számára értékes eszköznek tekinti. "A tudomány Isten gyakorlati eszköze, véleményem szerint." - magyarázta McConaughey. "A kettő nem zárja ki egymást. Együtt járnak, hit és tudomány."

McConaughey később a "Fekete életek számítanak" mozgalomról is beszélt. Szerinte nagy nyomás nehezedik a rendőrségre is, de azt is el kell ismerni, hogy szerte az országban a rendőrök között is biztosan akadt olyan, akinek volt mit tanulnia az eseményekből. Velük vagy foglalkozni kell és segíteni nekik, vagy el kell küldeni a szervezetüktől.

"Valahol érthető a rendőrök feszültsége is. Próbáljuk megérteni az ő álláspontjukat. Őket mindig csak akkor hívjuk, ha valami baj, feszültség van. Nem hívjuk őket, ha jó híreik vannak. Pszichésen ez egyesek számára megterhelő is lehet. Sokszor nehéz ilyen helyzetben kommunikálni. Hogyan szerezzenek bizalmat, miközben egy zsaru azt mondja: 'Hé, állj meg nyugodtan, vedd ki a kezed a zsebedből, tartsd fel őket!' "


Ezeket is ajánljuk


Justin Bieber új dala hitről, házasságról szól

Kirk Cameron története

Jordin Sparks: odaadtam a szívemet Istennek


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Nem tagadható, hogy érezhető egyfajta keresztényellenes nyomás Hollywoodban, melyet Matthew McConaughey...

Közzétette: Nicelife2022. augusztus 14., vasárnap