MAJMOKTÓL SZÁRMAZNÁNK?

A legtöbb ember őszintén hisz abban, hogy az emberi faj származását pontosan és majdnem teljesen feltérképezték. Hallottak az úgynevezett "hiányzó láncszemekről", és ezeket tudományos bizonyítéknak tartják arra, hogy az emberi faj valóban a majmoktól származik. Az igazság azonban az, hogy semmiféle ilyen őst még nem találtak. A "hiányzó láncszemek" még mindig hiányoznak. Alább található egy összefoglaló azon tényekről, amiket fontos tudnunk a legismertebb leletekről.



Homo sapiens neanderthalensis (Neandervölgyi ember)
A 150 évvel ezelőtti rekonstrukciók görnyedt testtartással ábrázolták a neandervölgyi embert, hasonlóan egy "majom-ember"-hez. Mára már bevallott tény, hogy a görnyedt testtartást betegség okozta, és hogy a neandervölgyi az emberi fajnak csupán egy variációja.

Ramapithecus
Egy időben széles körben az emberi faj elődjének tartották, de mára rájöttek, hogy csak egy kihalt orángután fajta (emberszabású majom).

Eoanthropus (Piltdowni ember)
Egy hamisítvány, ami egy emberi koponyafedőből és egy orángután állkapocsból állt. 40 évig azt hitték róla, hogy ez a hiányzó láncszem.

Hesperopithecus (Nebraskai ember)
A feltételezést egyetlen fogra alapozták, amelyről kiderült, hogy egy disznófajhoz tartozik, ami csak a mai Paraguay-ban él.

Pithecanthropus (Javai ember)
Most a Homo erectus fajba tartozik (lásd alább).

Australopithecus africanus
Egykor a hiányzó láncszemnek tartották, mára viszont a majomtól az emberig tartó vonalra helyezik. Nagyon majom-szerű.

Sinanthropus (Pekingi ember)
Valamikor egyfajta majom-embernek hitték, de mára a Homo erectusok közé sorolták (lásd alább).

A ma divatos majom-emberek
Ezen fajok tartoznak azokhoz az evolúciós fákhoz, amelyek elvileg egy csimpánzszerű őstől a Homo sapiens-hez vezetnek.

Australopithecus
Ennek a nemzetségnek számos faját időről-időre emberi ősökként tüntették fel. Egy lelet még maradt: az Australopithecus afarensis, aki a Lucy néven ismert. Amikor azonban a maradvány belső fülét, koponyaszerkezetét és csontjait részletesen megvizsgálták, kiderült, nincs nagy esély arra, hogy Lucy-ről bebizonyosodjon az emberi eredet. Igaz, hogy jobban felegyenesedve járhattak, mint a többi emberszabású majom, de mégsem úgy, mint az ember. Az Australopithecus afarensis nagyon hasonlít egy pigmeus csimpánzra.

Homo habilis
A tudósok között egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy ez csoport különböző más csoportokból tartalmaz tulajdonságokat, például a Australopithecus-ból és a Homo erectus-ból. Ez azt jelenti, hogy ez a csoport sohasem létezett különállóan.

Homo erectus
Sok különböző leletet találtak világszerte, amely ebbe a fajba tartozik. A mai emberhez viszonyítva alacsonyabbak, egy arányosan kisebb méretű fejjel (és agykapacitással). Az agykapacitás azonban belefér a mai emberek tartományába, és különböző tanulmányok a középső fülről azt mutatják, hogy a Homo erectus majdnem olyan volt, mint mi. A Homo erectus maradványokat rendszerint a Homo sapiens-szel azonos vagy ahhoz közeli rétegekben találták, ami azt mutatja, hogy ez a két faj együtt élt.

Egyetlen lelet sem bizonyítja tehát, hogy az ember az evolúció terméke. Könnyen lehet, hogy a hiányzó láncszemek azért hiányoznak még mindig, mert egyszerűen nem is léteznek.

"Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába.
Így lett az ember élőlénnyé."
(1Mózes 2:7)