A PROFESSZOR EVOLÚCIÓELLENES FELFEDEZÉSE

A mai oktatásban alapfeltevés, hogy a dinoszauruszok és az ember soha nem találkozhattak a Földön, mert létezésüket több tízmillió év választja el egymástól. Mark Armitage, a Kaliforniai Egyetem kutatója azonban alapjaiban rengette meg ezt a feltételezést.A tudós egy montanai ásatás során az eddigi legnagyobb triceratops szarvat tárta fel. Alaposabb vizsgálatok azt is megmutatták, hogy a lelet nemcsak méret szempontjából különleges, de olyasmit is tartalmaz, amit eddig egyetlen korábbi dinoszaurusz minta sem: lágy szövetmaradványokat.

Kutatási eredményei megdöbbentették kollégáit, hiszen a lágy szövetek fennmaradása arra enged következtetni, hogy a dinoszauruszok nem 60 millió évvel ezelőtt haltak ki, hanem még néhány ezer évvel ezelőtt is éltek Észak-Amerikában. (A szövetek a feltételezett több millió év alatt rég lebomlottak volna)

Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen jelentőségteljes felfedezés eredményeként a kutatók több figyelmet szentelnének a lehetőségnek, hogy az ember és a dinoszauruszok valóban együtt élhettek a földön, de sajnos még véletlenül sem ez történt. Mark Armitage kutatási finanszírozását megszüntették, a kutatási eredményeket "elhallgattatták", a tudóst pedig elbocsátották az egyetemről.

A jelek szerint a felfedezés olyan jelentőségteljes volt, hogy az egyetem kurátorai attól tartottak, a kérdés túlságosan közel hozná a tudományt a valláshoz. Az egyetem egyik tisztségviselője nyíltan kimondta az elbocsátás okát: "Nem fogjuk tolerálni az Ön vallását ezen a tanszéken."

A Pacific Justice Institute (PJI) sajtóközleménye szerint Armitage jogviszonyát vallási alapon mondták fel, mert egy ellentmondásos elmélethez szolgáltatott bizonyítékot: "Vallási nézetei miatt elbocsátani egy alkalmazottat nemcsak helytelen, de törvénytelen is," mondta Brad Dacus, az intézet elnöke. "Az pedig, hogy mindezt egy tudományos vélemény elhallgattatása érdekében teszik egy állami egyetemen, különösen aggályos. Ez az egész akadémikus társadalom számára ébresztőként és figyelmeztetésül kellene, szolgáljon."

Bírósági dokumentumok szerint az egyetem, a lágy szövetek felfedezését követő rövid időn belül megkérdőjelezte Armitage indítékait, kiabálva közölve vele, hogy "Nem fogjuk tolerálni az Ön vallását ezen a tanszéken!" A 30 éves kutatómunkát és számos komoly publikációt felmutató tudóst ezt követően elbocsátották, pénzhiányra és arra hivatkozva, hogy egyetemi pozíciója csupán átmeneti volt. Ez újdonság volt a kutató számára és ellentmond minden korábbi nyilatkozatnak és hivatalos dokumentumnak.

Michael Peffer, a PJI jogásza a következőket tette hozzá:
"Egyértelművé vált, hogy az egyetemi oktatás által erénynek kikiáltott "diverzitás" és "intellektuális kíváncsiság" nem érvényes azokra, akik vallásos nézőpontból indulnak ki. A pert részben ezeknek az eszméknek a védelmében indítottuk."