TUDOMÁNYOS LELET AZ ÖZÖNVÍZ IGAZOLÁSÁRA

Hatalmas, az óceánokéhoz hasonló mennyiségű vízkészletek rejtőzhetnek 400 kilométerrel a Föld felszíne alatt ásványba zárva – derült ki egy Brazíliában felfedezett, különleges és egyedülálló ásvány elemzéséből.

Egy, a brazíliai Juína városában felfedezett gyémánt olyan kőzetet rejt magában, amelyre eddig természetes formájában sosem bukkantak még a tudósok. A mindössze 3 milliméteres úgynevezett barna gyémánt analízisekor előkerült ringwoodit ásvány bizonyítani látszik a geológusoknak azt a régi feltevését, hogy a bolygó mélyén víz létezik. Az elemzést a kanadai Albertai Egyetem geológusa, Graham Pearson vezetésével egy nemzetközi kutatócsoport végezte, tanulmányuk a Nature tudományos magazin friss számában jelent meg.

A kutatók szerint a Föld mélyében, 400-670 kilométerrel a talajszint alatt olyan mennyiségű víz rejtőzik, mint amennyi az óceánokban hullámzik a kutatók becslése alapján. Azonban nem az Utazás a Föld középpontja felé című Verne-regény földalatti, hajózható tengereiről van szó, hanem a ringwoodit belsejébe zárt vízről. A ringwoodit létét eddig csak feltételezték a tudósok, mert a földkéreg kőzeteiben egyáltalán nem találtak ilyet. Képződéséhez a felső földköpeny alsó részén elhelyezkedő átmeneti zóna nyomás- és hőmérsékletviszonyaira van szükség. Az átmeneti zóna a felszín alatt 410-660 kilométer mélyen található a felső és az alsó földköpeny között.

A ringwooditot eddig a szakemberek csak meteoritokból és nagynyomású laboratóriumi kísérletekből ismerték. A gyémántban megtalált, a Föld mélyéből származó darabkája több mint egy százalék vizet tartalmaz, ami igen sok. A víz jelenléte arra utal, hogy az ásvány nedves környezetben keletkezhetett. A ringwoodit felfedezése a véletlennek köszönhető: szabad szemmel a miniatűr ásványi szemcse láthatatlan. Pearson egyik doktorandusza, John McNeil speciális spektrométerrel bukkant rá, amikor más ásványok után kutatva megvizsgálta a kereskedelmileg értéktelen, mindössze 20 dollárt érő gyémántot, amelyet amatőr aranyásók találtak 2008-ben egy folyómederben. A drágakődarabka egy vulkáni kitörés során kerülhetett a felszínre.

A felfedezés arra is utal, hogy a mai tengerek és óceánok vizének nagy része a földkéregbe zárt víz felszínre kerüléséből származhatott.

"Noé életének hatszázadik esztendejében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján, felfakadának ezen a napon a nagy mélység minden forrásai, és az ég csatornái megnyilatkozának." (1 Mózes 7:11)

A Biblia elbeszélése szerint nem kizárólag az eső formájában lehulló csapadék okozta a Vízözönt, hanem a föld mélyebb rétegeiben lévő víztározók felfakadása! Nagyon érdekes párhuzam!

"És bezárulának a mélység forrásai s az ég csatornái; és megszűnt az eső az égből." (1 Mózes 8:2)

Úgy tűnik, hogy a jelenlegi tengereket, óceánokat a föld mélyéből nagy nyomással feltörő víz hozta létre! Pontosan úgy, ahogy a Biblia elbeszéli.

Aj város létezésének bizonyítéka

Az 1500 éves izraeli medence

A 2700 éves pecsét