KÖSZÖNTÜNK, SZÉPSÉG!

"Leheletével megékesíti az eget, keze átdöfi a futó kígyót." (Jób 26:13)Szereted a szépet? Sokan körbeutazzák a földet, mert keresik a leggyönyörűbb helyet, mások megtalálják azt az otthonuk környékén is. A Szentlélek szereti a szépet, és mint a Szentháromság hatalmának közvetítője, Ő ékesítette fel magával ragadóan az eget és a földet. Ő öltöztette díszbe a teremtett világot úgy, hogy az ezerféle színben pompázott, és gyönyörködtette az emberi szemet.

Ahogy a zsidó vőlegény és menyasszony díszekkel és ékszerekkel ékesítette fel magát, úgy díszíti fel a Szentlélek Isten gyermekeit "az igazság palástjával" (Ézsaiás könyve 61:10). Ő ad "ékességet hamu helyett" és "dicsőségnek palástját a csüggedt lélek helyett" (61:3).

Nem csoda, hogy Isten megváltottai örömükben kiáltanak, és szívük megtelik hálával, hiszen bűnük minden csúfsága elfedeztetett, mint ahogy a teremtés kezdetén uralkodó káoszt is rendbe tette és felékesítette a Szentlélek. Miért csodálkozol azon, hogy Istennek minden fia vigadozott (lásd: Jób 38:7)? Amikor életed során valamilyen lélegzetelállító látványban volt részed, biztosan ellenállhatatlan vágyat éreztél, hogy felkiálts a gyönyörűségtől. Hegyek, tavak, erdők, őszi levelek, naplemente, trópusi lagúna, madarak, virágok: Halleluja! Dicsőség az Úrnak! Mit adnál még a listához? Gondolkodj rajta, és kiálts újra halleluját!

A Biblia nem csak az elején, de a végén is ír a Szentlélek díszítő munkájáról. Az új Jeruzsálem úgy száll alá, mint "egy férje számára felékesített menyasszony" (Jelenések könyve 21:2). A Lélek megmutatja Isten népének a szent város hihetetlen pompáját is, amely az új Föld központja lesz (21:10). Ezt a földet is újjáteremti az atmoszférával együtt, amelyben örök igazság lakozik (2Pt 3:13). Az új Jeruzsálem láttán bizonyára ismét végtelen öröm tölti be az üdvözültek szívét, amint szemlélik az új teremtés dicsőséges pompáját (Ézsaiás könyve 65:18). Bízz ma benne! Ő ismeri minden összetört álmunkat, minden küzdelmünket, és gyönyörűvé teheti az életünket!

Imádság a mai napra
"Szentlélek, nyitott vagyok, hogy bennem is megteremtsd a szépséget! Bár Jézus csodálatos lénye bennem is láthatóvá válna - ragyogásban és örömben!"


Szólj hozzá!