A MÁSIK RAB

"Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó szélére szállanék: ott is a Te kezed vezérelne engem, és a Te jobb kezed fogna engem." (Zsolt 139:9-10)
Amióta Sondra Brewer a fiát látogatja San Quentin-ben a halálsoron, az ott fogva tartott 300 ember közül már soknak megismerte a tragikus történetét. Egyesek csaknem tíz évet töltöttek benn. Mások nemrégiben kerültek oda. Többségüknek azonban van kint valakijük — anyjuk, apjuk, feleségük vagy gyermekük -, aki nagyon mélyen szenved miattuk. Nem csak a börtönökben, de az utcákon és a gettókban élőknek is szükségük van arra, hogy tudják: Isten keze meg tudja őket tartani, és vezetni szeretné őket.

Emlékszel, milyen érzés töltött el, amikor gyerekkorodban valaki fogta a kezed, akiben bíztál? Olyan melegséget árasztó és bátorító volt ez a gesztus! Az erő és a bátorság forrása. Ezért használja a Biblia Isten kezének képét a Szentlélek vigasztalásának egyik szimbólumaként (Ez 3:14; 8:3). Amikor Sondra és férje, Spencer meglátogatják Dennist San Quentin-ben, telefonon keresztül kell beszélgetniük vele egy vastag üvegfal két oldalán ülve. Nem érinthetik meg őt, de a Szentlélek megteszi ezt helyettük. Ő jobb kezével támogatja és vezeti Dennist. "Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai." (Rómaibeliekhez írt levél 8:14)

Amint a Szentlélek dolgozott Sondra szívében, a nő meggyőződött arról, hogy szolgálnia kell a halálsoron lévő bűnözők családjait. A családtagok ugyanis szintén rabok: a körülmények és tragédiák foglyai. "A másik rab" elnevezésű szolgálat azokért az emberekért indult, akik csak várnak és várakoznak, és a halálsoron lévő szeretett személyre gondolnak éjjel-nappal. Egyesek akkor érzik meg Isten kezének vigaszát, amikor belépnek egy kis csoportba; ha egy segítő ül mellettük a bírósági tárgyaláson; mikor személyesen imádkoznak értük; valaki meglátogatja őket, vagy felhívja őket telefonon. Sokan kifejezték már: "E nélkül a segítség nélkül nem bírtam volna ki az egészet. Olyan sokat jelentett nekem, hogy vannak barátaim, akik törődnek velem!

Igen, bízhatsz abban, hogy Isten keze mindig megtart, és a Szentlélek jelenlétébe vezet téged. Hihetetlen bátorító egy kedves barát kézszorítása! Megfogni a kezét, akit szeretsz, azt jelenti, hogy ott vagytok egymásnak, és kölcsönösen nagyra értékelitek a másikat. Ilyen Isten szeretete is!

Imádság a mai napra
"Ma kinyújtom feléd a kezem, Uram! Hálás vagyok erős karodért és gyengéd érintésedért!"


Szólj hozzá!