TÖMEGES BEMERÍTÉS AUBURNBAN

Isten csodálatosan munkálkodik az egyetemi kampuszokon szerte Amerikában. A legutóbbi ébredés az alabamai Auburn egyetemen történt, egy olyan keresztény esemény keretén belül, amit az Auburni Neville arénában rendeztek, ahol spontán módon merítkezett be 200 diák egy közelben lévő tónál.




A CBN News beszélt Jennie Allen-el, aki bestseller szerző és az IF: Gathering alapítója. Allen is részt vett az auburni 'dicsőítő esten' és beszámolt arról, hogy mi történt azon az éjszakán, amikor Isten kiárasztotta Szent Lelkét a jelenlevőkre. "Isten hatalmasan cselekedett. Tapasztaltam már meg hasonlót a múltban, főleg a Z generációval, és ezt azért mondom, mert valami nagyon különleges történik most a szívükben. Úgy gondolom, hogy vágynak Isten után és valóságosan akarják Őt. Ezt nem lehet előre megtervezni," mondta Allen.

Elmondása szerint, az eseményt 6 héttel korábban kezdték el szervezni, miután az egyik szervező Tonya Prewett, az auburni kosárlabda edző, Chad Prewett segédjének a felesége álmot látott. Nem tudták előre, hogy pár száz diák vagy pár ezer diák fog-e eljönni, de egy órával az alkalom kezdése előtt megtelt az aréna és a végére körülbelül 6 000 diák gyűlt össze, hogy Istent imádja. "Azon az estén, miután vége lett az alkalomnak, éreztük a Szent Lélek jelenlétét, olyan erőteljes volt," emlékezett vissza. Allen azt is elmondta a CBN Newsnak, hogy miután lement a színpadról, az egyik helyi lelkipásztor, aki segített a szervezésben, mutatott neki egy üzenetet az egyik diáktól, aki azt írta, hogy azon az estén akar bemerítkezni.

"Nem csak bemerítettük őket, hanem meghallgattuk a történetüket is"


"Felmentem gyorsan a színpadra és az kérdeztem: 'akar valaki bemerítkezni ma este? Szeretné akárki más is Krisztusra bízni az életét és bemerítkezni?' Több tucat kezet láttam felemelkedni az egész arénában. Elképesztő volt, ahogyan közel 6 000 diák, pontosan nem tudom hányan, de elindultak lefele az úton és összegyülekeztek a tó körül. Több mint kétszázan merítkeztek be. Végül le kellett zárjuk az alkalmat, mert másképp nem tudom milyen sokáig maradtunk volna ott," mondta.

"Nem csak bemerítettük őket, hanem meghallgattuk a történetüket és azt, hogy miért akarják megtenni ezt a lépést. Sokak közülük belefáradtak abba, hogy sötétségben éljenek továbbra is, Jézust akarták és azt, hogy másként éljék az életüket; annyira őszinték voltak," mesélte Allen.

Allen elismerését fejezi ki a helyi gyülekezeteknek, az imájukért és támogatásukért, hogy hozzájárultak Isten e hatalmas munkájához az Auburni egyetemen. Elmondta, hogy azok a helyi lelkipásztorok mentek be elsőnek a vízbe, akik bemerítették a diákokat. Készítettek egy tervet arra nézve, hogyan fogadják a bemerítkező diákokat, és hogyan tartsák velük a kapcsolatot. Allennek nem ez az első ilyen élménye, szerinte a Z generációs fiatalok meg vannak érve az ébredésre.

"Nagyon sötét háttérből jönnek és a többségük nem tapasztalt semmiféle kapcsolatot Istennel ezelőtt. Emlékszem arra, amikor először beszéltem a Z generáció előtt, ez 2018-ban történt a Texasi A&M egyetemen. Először voltam ilyen alkalmon, és azon az estén, csak úgy spontán, nem előre megtervezve, a fiatalok elkezdték megvallani a bűneiket. Körülbelül 2 000 diák volt jelen, és sorra kezdtek felállni és megvallani a bűneiket a szobatársaik előtt. Olyan dolgokat vallottak meg, mint öngyilkossági gondolatok, szex függőség, alkohol függőség és sok minden más. Hangosan kimondták a barátaik előtt ezeket a dolgokat," emlékezett vissza Allen.

"Arra gondoltam, hogy 'itt valami különleges történik'. Jobban akarták Istent, mint a barátaik jóváhagyását, vagy hogy elfogadják és elismerjék őket – ez volt az első alkalom, hogy ilyesmit tapasztaltam és azt kérdeztem 'mi folyik itt?' Ezek után többször is láthattam Istent munkálkodni, de minden helyen máshogy történt. Erre nincs szabály. Arról szól, hogy az emberek Istent választják és megtesznek mindent azért, hogy hozzá tartozzanak."

Allen szerint ahhoz, hogy a gyülekezetek hasonlót tapasztaljanak, el kell, hogy kezdjenek imádkozni. "Nem vagyok meglepve, hogy ezután az éjszaka után, egy csapat lány arról számolt be, hogy elmentek a tóhoz korábban és azokon a helyeken imádkoztak, ahol a bemerítések történtek. Minden pénteken imádkoztak, énekeltek, és arra kérték Istent, hogy munkálkodjon. Tehát úgy gondolom, hogy minden az imával kezdődik. Olyan helyen lehet megtapasztalni hasonlót, ahol az emberek kérik Istent, hogy munkálkodjon, és úgy gondolom, hogy mindannyiunknak imádkoznia kell azért, hogy ez megtörténjen, és nyitottak legyünk a Szent Lélek munkájára," mondta Allen.