A FEHÉR HÁZBÓL SZIVÁRVÁNY HÁZ LETT

Joe Biden elnöksége alatt - idén júniusban - rendezték Amerika eddig valaha volt legnagyobb LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzfesztiták és Különösek) közösségét ünneplő felvonulással egybekötött ünnepségét, melyhez maga a Fehér Ház biztosította a helyszínt.



Biden az eseményt arra használta, hogy hangsúlyozza: továbbra is támogatja a sokak által vitatott esélyegyenlőségi törvény elfogadását. A Fehér Ház Truman erkélyén lobogó szivárvány zászlóval hirdetett törvényjavaslat számos keresztény haragját kivívta.

Az 1964-es polgári jogi törvény módosításán alapuló esélyegyenlőségi törvényt 2021 februárjában terjesztették elő. A tervezet célja, hogy kiküszöbölje a nemen, szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést. A konzervatívok azzal érveltek, hogy a tervezet súlyos veszélyt jelent a házasságról és a szexualitásról 'hagyományosan' gondolkodó egyházak és vallási gyülekezetek nézeteire, vallásszabadságára.

A júniusi eseményen több mint ezer vendég vett részt, és az LMBTQ közösségből számos magasrangú személy vett részt, köztük Pete Buttigieg, közlekedési miniszter, aki az első olyan kabineti pozíciót betöltő személy, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. Rachel Levine, egészségügyi miniszterhelyettes is jelen volt a rendezvényen, aki az első nyíltan transznemű politikus. A Colorado Springs-i és orlandói meleg éjszakai klubokban történt tömeges lövöldözés túlélőit is meghívták.

Joe Biden elnöksége alatt - idén júniusban - rendezték Amerika eddig valaha volt legnagyobb LMBTQ ünnepségét


Beszédében Biden sürgette a Kongresszust, hogy fogadja el az egyenlőségi törvényt, mondván: "Amikor a családoknak országszerte olyan nehéz döntéseket kell hozniuk, hogy másik államba költöznek, mert meg akarják védeni gyermeküket a veszélyes LMTB-ellenes intézkedésektől, akkor azonnal cselekednünk kell. Vissza kell szorítanunk az államokban bevezetett érzéketlen és cinikus törvényjavaslatok százait, amelyek a transznemű párok családjait célozzák! Elrettentik egymástól a közösségeket és éket vernek a társadalomba! Ezek a törvényjavaslatok és törvények az amerikaiak legalapvetőbb értékeit és szabadságjogait támadják."

Később az elnök közösségi oldalán közzétett egy képet a Fehér Házról, amelyen egy szivárvány színű zászló lobogott. "Ez a ház ma a Nép Háza, mely ma világos és egyértelmű üzenetet küld az országnak és a világnak! Amerika a büszkeség nemzete!" - írta Biden a kép mellé.

Számos keresztény vezető csalódottan reagált a bejegyzésre.

Biden állítására, miszerint Amerika 'a büszkeség nemzete', Justin Peters evangélista ezt írta: "Igen, Amerika valóban a büszkeség nemzete és ez a probléma! A Jakab levél 4:6 igevers pontosan erről ír. '(…) Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmét adja'. Ez az ország mélységesen meg lesz ítélve az Úr által!"

"Egy olyan nemzet vagyunk, amelynek különböző nézetei vannak, beleértve a szexualitásról alkotott meggyőződésünket is. A beiktatási beszédében - és a választások alatt - Biden elkötelezte magát, hogy az összes amerikai elnöke lesz! Mégis pont azt az esélyegyenlőségi törvényt támogatja, mely generációk óta a legnagyobb veszélyt jelenti a vallásszabadságra." - írta Ed Stetzer, az Outreach Magazine című amerikai sikerlap főszerkesztője.