AZ ÚJ, JÉZUS-FORRADALOM FILM RENDKÍVÜLI SIKERE

A 'Jesus Revolution', vagyis Jézus-forradalom film sikere váratlan meglepetést jelent a szórakoztatóipar számára. A legújabb, hitre alapozó játékfilm február 24.-i premier után nagyot nyitott, és a 3. helyre került a mozik pénztárainál.



Mára már 30 milliós bevételt produkált, ez lényegesen felülmúlja az eredeti 6-7 millió dolláros becslést. Ahogy a CBN News beszámolt, a film az 1970-es évek Jézus-mozgalom igaz történetét meséli el, részletezve annak hátterét. Kiemelten lényeges jelenet, hogyan fogadta Chuck Smith lelkész az igazságot kereső hippiket a templomában, mivel ez az esemény szülte az amerikai történelem egyik legnagyobb lelki ébredését.

A vegyes kritikai értékelések ellenére, a film egészen figyelemreméltó, 99%-os közönségértékelést kapott a Rotten Tomatoes véleménygyűjtő oldalon, bár a kritikusok csak 53%-os pontszámra értékelték. A Collider.com szerint a nyitónapi közönség körében a Jesus Revolution ritka, 'A+ Kiváló' Mozi-elismerést szerzett.

A 'Jesus Revolution', vagyis Jézus-forradalom film sikere váratlan meglepetést jelent a szórakoztatóipar számára


A film forgatókönyve Greg Laurie lelkész 'Jesus Revolution' című írására alapszik, és felvázolja "az 1970-es évek eleji lelki ébredés igaz történetét, annak eredetét a dél-kaliforniai tinédzser hippi közösség körében".

Megtérését követően Laurie elindította a Harvest Christian Fellowship programot a kaliforniai Riverside-ban, amely ma az ország egyik legnagyobb temploma. A gyülekezet három évtizede támogatja a helyi SoCal Harvest rendezvényt, az ország egyik leghosszabb ideig tartó evangelizációs eseményét, ahol emberek milliói vesznek részt.

A film szereplői között láthatjuk Kelsey Grammer keresztyén színészt, aki Chuck Smitht lelkészt alakítja. A 67 éves Grammer jól ismert a 'Frasier és Cheers' című televíziós sorozatból; ahol Frasier Crane karakterét 20 éven át játszotta. Meghatározó szerepben láthatjuk: Jonathan Roumiet, a Chosen film Jézus-alakját, valamint további ismert színészeket, mint Joel Courtney, Anna Grace Barlow és Kimberly Williams-Paisley. A film rendezője Jon Erwin, aki az 'I Can Only Imagine' nagyhatású filmet is rendezte.

A film megtekinthető itt.