A 9 MILLIÓ DOLLÁRNYI ÖSZTÖNDÍJAT NYERT DIÁK ISTENNEK HÁLÁS

Egy louisianai fiú 16 évesen az újságok címlapjára került tanulmányi területen elért sikerei miatt. A fiatal diák Istennek hálás és Neki ad minden dicsőséget az elért egyedülálló teljesítménye és eredményei kapcsán.



Maliq Barnest, a New Orleans-i Nemzetközi Középiskola végzősét, több mint 170 főiskolára vettek fel, és összesen több mint 9 millió dolláros ösztöndíjat kapott, megdöntve a korábbi 8,7 millió dolláros rekordot. Maliq végül úgy döntött, hogy tanulmányait ősszel a Cornell Egyetemen folytatja.

"Úgy döntöttem, hogy a Cornell Egyetemre fogok járni, és informatikával szeretnék a jövőben foglalkozni, később pedig a szoftverfejlesztés irányába indulnék. Ez egy rendkívül izgalmas időszak számomra és a családom számára, és alig várom, hogy a Cornell Egyetem mérnök-informatikus szakán folytathassam az egyetemi tanulmányaim." - nyilatkozta Maliq a Cornell Egyetem hivatalos pulóverét viselve.

A 4,98-as átlaggal érettségizett diák a középiskolai csapatban kosárlabdázott, folyékonyan beszél spanyolul, és számos civil, segítő egyesületben tevékenykedik, mint vezető és segítő egyaránt.

A fiatal diák Istennek hálás és Neki ad minden dicsőséget az elért egyedülálló teljesítménye és eredményei kapcsán


Maliq kortársainál hamarabb fejezte be a középiskolát, mivel egy év alatt teljesítette a gimnáziumi másod-és harmadévet, majd előrehozott érettségit tett.

Miután az egyik televíziós műsorvezető szuperhősnek nevezte, Maliq gyorsan hárította a dicséretet és elmondta, hogy minden dicsőség Istent illeti, és mély tisztelettel és szeretettel gondol szüleire és pedagógusaira, akik végig segítették és támogatták.

"Egy dolgot mindenképpen tisztázni szeretnék! Tudom, hogy nem mindenki olyan, mint én, nem mindenkinek ugyanazok a céljai, álmai, törekvései. De ha csak egy dologra is fel tudom hívni a figyelmet a sikereimmel az legyen ez az egy dolog: mindig tartsd Istent az első helyen! Bármi legyen is az álmod, a célod, az elhatározásod, mindig Isten legyen az első helyen az életedben! Fontos, hogy megvizsgáld a dolgaidat az Ige tükrében és hogy Istennek tetsző életet igyekezz élni. Én mindig aszerint végzem a dolgaimat, hogy priorizálok. De amiben nem lehet változás az az, hogy Isten kell az első helyre kerüljön! Ha így teszel, a te életed is gyökeresen megváltozik! Minden dicsőség és imádat az Istené. Mindent az Úrnak köszönhetek! A kihívások közepette csak Vele tudunk kitartani! És hatalmas kegyelem, hogy az Úrral még akkor is átlendülünk a nehézségeken, mikor már semmi erőnk nincs! Vannak nehezebb napok, vannak kilátástalan helyzetek. De ha ilyenkor erőért, kitartásért, szorgalomért esedezünk, Ő azt is megadja nekünk. Én mindig úgy tudok továbbmenni az úton, hogy a Királyok királya támogat!" – mondta Maliq a televíziós műsorvezetőnek.

Maliq elmondta, hogy a szülei mindig arra tanították, hogy Istent tartsa az első helyen, és legyen számára fontos a tanulás. Nem kétséges, hogy Maliq fényes jövő előtt áll a Cornellnél!