FELSZÓLALT AZ ÚJ TRANSZPOLITIKA ELLEN A HÍRES SPORTOLÓ

A profi szörfös, Bethany Hamilton felszólalt a Nemzetközi Szörfszövetség új szabálya ellen, amely lehetővé teszi az alacsony tesztoszteron szinttel rendelkező, biológiailag férfinak született, de magukat nőnek valló személyek versenyzését a női mezőnyben."Én személy szerint nem veszek részt a továbbiakban a Szövetség munkájában és a versenyein sem fogok megjelenni, ha ez a szabály megmarad!" - mondta Hamilton a közösségi oldalán közzétett videóban.

A híres keresztény szörfös egy 2003-as cápatámadást következtében vesztette el a karját, melyről nagy sikerű film és könyv is készült. Hamilton az évek során számtalan alkalommal tett tanúbizonyságot Krisztusról és a belé vetett hitéről. A sportoló elmondta, hogy az elmúlt 15 évben minden nagyobb bajnokságon jelen volt és versenyzett, de nagyon aggódik az új irány miatt, amit a Szövetség és általában az élsportok világában tapasztal.

A profi szörfös, Bethany Hamilton felszólalt a Nemzetközi Szörfszövetség új szabálya ellen


"Ez engem, mint profi sportolót, de még inkább, mint keresztény személyt komolyan aggaszt!" – mondta, és megjegyezte, hogy nem indulatból vagy ingerültségből szólal fel az ügy ellen. "Arra törekszem, hogy szeretetben járjak és a Jézus által is tanított megbocsátást gyakoroljam nap, mint nap az embertársaim irányába függetlenül az Isten adta különbségektől." Hamilton azt is nyilatkozta, hogy véleménye szerint többen vannak a sportoló társai között is, akik nem értenek egyet az új szabállyal, azonban nem mernek felszólalni ellene, mivel félnek az esetleges megtorlástól. "Úgy gondolom, hogy sok nő a Szövetségnél nem támogatja ezt az új szabályt, de attól tartanak, hogy kiközösítik vagy valamilyen módon szankcionálják őket, ha megszólalnak."

Hamilton részletesen kifejtette a Szövetség politikájával kapcsolatos nézeteit, beleértve azt is, hogy ezek a szabályok hogyan működnek már más sportágakban. Feltette továbbá a kérdést, hogy miért nem konzultáltak a bajnokságban résztvevő többi női és férfi szörfösökkel a döntés meghozatala előtt. Ezen túlmenően Hamilton azt is megkérdezte, hogy a hormonszint mérése a megfelelő módszer a biológiailag férfinak születettek alkalmasságának mérésére a verseny során.

"Ki szorgalmazza ezt a hatalmas változást? Kinek állt ez érdekében és mi szükség volt erre? Tisztán látni a férfi test dominanciáját egy női alkattal szemben! Már az is szembeötlő és rendellenesnek tűnő, mikor egy férfiasra kidolgozott női testet látunk! Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy Isten férfinak és nőnek teremtett bennünket! Nem mi döntünk a nemiségünk kapcsán! Nem vehetünk ebben részt és nem támogathatjuk az ezen határokat összemosó vagy szétromboló irányt! Nagyon nehezen tudom elképzelni a szörfözés jövőjét, ha ezek az irányelvek érvényben maradnak."

A Szövetség azonnal életbe lépő szabályzata kimondta, hogy azon biológiailag férfinak született egyének versenyezhetnek női mezőnyben, akiknek tesztoszteron szintje a versenyt megelőző 12 hónapban 5 nmol/litert nem haladja meg. "A Szövetség keményen dolgozik a méltányos hozzáállás és az esélyegyenlőség biztosításán. Fontos tartani a lépést az új, világszerte egyre elismertebbé váló irányzatokkal." - mondta Jessi Miley-Dyer, a Szövetség vezetője.


Ezeket is ajánljuk


"Köszönöm Jézus, hogy megbocsátottál"

Igeverssel megköszönt csillag

Bella Ramsey: Jézus az én Megváltóm!


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu A profi szörfös, Bethany Hamilton felszólalt a Nemzetközi Szörfszövetség új szabálya ellen, amely lehetővé...

Közzétette: Nicelife2023. április 11., kedd