A VÉGSŐ SORSUNK A MI DÖNTÉSÜNK

"Mert a test gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség."
(A rómaiakhoz írt levél 8. fejezetének 6. verse)A test gondolatával, vagyis az énközpontú, bűnös természetünk önző, érzéki vágyával foglalkozni olyan, mintha valamilyen gyúlékony anyagban megmártóznánk, aztán a gyufával játszanánk. Ha ilyen gondolatot dédelgetünk, a halál lehetőségével játszunk, nem mintha Isten önkényesen kárhoztatna a tettünkért, hanem, mert közben elveszítjük a vágyunkat, hogy vele legyünk.

Arnold Wallenkampf egy példázattal illusztrálja ezt a gondolatmenetet. "Képzeljük el, hogy a szomszédunk egy kanna benzint öntött a ruhájára. Te látod, hogyan néz ki, és azt tanácsolod neki, menjen, és öltözzön át, amilyen gyorsan csak lehet. A szomszéd figyelmesen meghallgatja a tanácsot, majd csak úgy mellékesen megjegyzi, hogy persze, át fog öltözni, de először el akar égetni valami szemetet a hátsó udvaron. Te még kitartóbban kérleled, hogy azonnal öltözzön át. Nem mehet közel a tűzhöz ilyen benzines ruhában. De hiába a jóindulatú tanácsod. A szomszéd felnyalábol egy kupac falevelet és más szemetet, amit összegereblyézett. De amint odalép a tűzhöz, egy szeszélyes fuvallat feléje lebbenti a lángot. A következő pillanatban a férfi tetőtől talpig lángba borul. Semmi sem mentheti meg őt. Most a benzines pokolban ég."

Amíg a gondolatunk a test dolgain jár, addig sosincs nyugtunk, hanem állandóan aggódunk és gyanakszunk; de ha az életünket a Szentlélek ereje tölti be, akkor azt tapasztaljuk, hogy belső békénk és örömünk van a külső körülmény ellenére is. Ezt a békességet és boldogságot az a bizonyosság adja, hogy a Szentlélek örök életet biztosít a számunkra Jézus Krisztusban. A Lélek erejével telt emberek tudják, hogy a Megváltó vére által vannak megváltva, Isten gyermekeivé lettek, és az örök élet, amit az Urukkal tölthetnek, abszolút biztos.

Imádság a mai napra
"Dicsőítelek téged, Uram, azért a leírhatatlan örömért, amit az a tudat jelent, hogy az Üdvözítő értem hozott áldozata által ingyen biztosítod számomra az életet és a békességet!"