MINDEN SZENVEDÉSNEK VÉGE

''És az Isten eltöröl minden könnyet, az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.'' (Jelenések 21:4)A Menny világában nem létezhet fájdalom. A megváltottak otthonában nem lesz könny, halottsiratás és gyászolás. ''Nem mondja a lakos: beteg vagyok! A nép, amely benne lakozik, bűnbocsánatot nyer'' (Ézsaiás könyve 33:24). A boldogság gazdag áradata egyre nagyobbra duzzad az örökkévalóság folyamán. Elérkezett az az idő, amely felé a szent emberek vágyakozva tekintettek, amióta a lángoló pallos kizárta Édenből az első emberpárt; az idő ''Isten tulajdon népének megváltatására'' (Ef 1:14). A Földet eredetileg az ember kapta, mint országot, de az ember bűnbe esése után Sátán kezébe került, és a hatalmas ellenség mindaddig megtartja, amíg a megváltás magasztos terve által vissza nem kerül az ember tulajdonába. Mindazt, amit az első Ádám elvesztett, a második Ádám helyreállítja. Isten azért teremtette a Földet, hogy szent és boldog lények lakhelye legyen. Ez a szándéka akkor teljesedik be, amikor Isten hatalma által megújítva, a bűntől és szomorúságtól megszabadítva, a megváltottak örök lakhelye lesz.

Ott ''örvend a puszta és a kietlen hely, örül a pusztaság, és virul, mint őszike'' ''A tövis helyén ciprus nevekedik, és bogáncs helyett mirtusz nevekedik.'' ''Lakozik a farkas a báránnyal, és a párduc a kecskefiúval fekszik. és egy kisgyermek őrzi azokat.'' ''Nem ártanak, és nem pusztítanak sehol szentségemnek hegyén'' - mondja az Úr (Ézsaiás könyve 35:1; 55:13; 11:6, 9). A bűnnek csak egy emléke marad, Megváltónk örökre viselni fogja kereszthalálának nyomait. A bűn kegyetlen munkájának semmi emléke nem marad, csak a sebhelyek Krisztus fején, oldalán, kezén és lábán. A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet a fény és az öröm a határtalan téren át. Élők és élettelenek - a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig - tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!