MIÉRT VÁRJATOK HÁZASSÁGKÖTÉSIG? 1/2.

Mindenkinek szüksége van arra, hogy szeresse valaki, aki fontos számára. Ez különösen igaz a fiatalokra. Az a tudat, hogy egy másik nemű személy vonzónak talál, megdobogtatja az ember szívét. Mikor egy fiúban és egy lányban vonzalom támad egymás iránt, és több időt töltenek egymással, izgalmuk is növekszik. Rájönnek, milyen kellemes egymás érintése és simogatása. Ez felébreszti a szenvedélyüket.Rövidesen nemi kapcsolatra is gondolnak, hiszen így gondolkoznak:
"Ha szeretjük egymást, mi rossz lehet a szexuális kapcsolatban?"

Sok minden indokolja, miért tartózkodjatok a szexuális kapcsolattól a házasságkötés előtt. Röviden összefoglalva: Sokkal kevesebbet nyersz a házasság előtti szexszel, mint amennyit veszítesz. Mit nyersz? Rövid élvezetet. Talán pár pillanatnyi örömet, de amit elvesztesz, az az egész életedre kihathat.

1. A házasság előtti szex lerontja az esélyeid, arra, hogy megismerd az igazi szerelmet
Végzetes hibát követ el az a lány, aki odaadja a testét azért, hogy valakinek a szerelmét elnyerje, vagy megtartsa. A szerelem vezethet eljegyzéshez, házassághoz és szexuális közösséghez, de a szex nem vezet igazi szerelemhez. Ehelyett gyakran elveszíted az esélyedet arra, hogy megismerd az igazi szerelmet.

2. A házasság előtti testi kapcsolat meggátol abban, hogy megismerd Isten legszebb ajándékát
A nemi kapcsolattal kapcsolatos egyik téves elképzelés, hogy az csak testi igény, amit bárkivel élvezni lehet. Ez az elképzelés figyelmen kívül hagy néhány a Teremtés rendjével összefüggő tényt. Ez a nemi közösülés kiárusítása és jelentéktelenné tétele.

A közösülés nem csak testi aktus.

A nemi kapcsolat során egy másik személlyel eggyé válsz. Ebben az intim kapcsolatban életed egye örökké a társadé, az ő életének egye pedig a tied lesz. Amikor később megházasodsz, rádöbbensz, hogy 100%-ig nem tudod magadat a házastársadnak adni. Miért? Mert egyedet már másnak (másoknak) adtad. Esztelenség ezt a tényt figyelmen kívül hagyni, mert ez is arra utal, hogyan teremtett Isten bennünket.

3. A házasság előtti közösülés megsebezi az önbecsülésedet
A Biblia kijelenti, hogy a fiatalnak tisztelettel kell bánnia a testével és nem szabad követnie az erkölcstelenek útját. A fiatalság tisztasága megfizethetetlen tulajdon. Sajnos sokan erre csak akkor döbbennek rá, amikor már túl késő. Néha egy lány a szerelemre kiéhezve összetéveszti a fiú szexuális vágyait azzal a szerelemmel, amit ő keres, és ezért odaadja magát.

4. A házasság előtti közösülés egész életre szóló bűntudatot okozhat
Isten lelkiismeretet adott neked, és meg kell tanulnod hallgatni rá. Egy 42 éves nő írta: "Amikor fiatal voltam olyan bűnökbe estem, amik megmérgezték az életemet. Ezeket a titkos bűneimet tizenéves koromban követtem el. Bűntudatomban csak sírtam és sírtam. Bárcsak Isten békességet adna, és elvenné életem szörnyű vétkét!". Talán kapsz pár pillanatnyi "túláradó élvezetet" a házasság előtti szexszel, de vajon megéri-e ezt az árat fizetni érte?

5. A házasság előtti szexuális kapcsolat nagy csalódást okozhat
Vajon tényleg olyan izgalmasnak és kápráztatónak találják-e a fiatalok a nemi közösülést, mint amilyennek elképzelték? A válasz: sok esetben nem. Egy tizenhat éves terhes lány így nyilatkozott:

"Amit a könyvekben a szerelemről olvasol, nem más, mint egy rakás hazugság. Nem gyengéd, nem édes, és nem tart semeddig. Irtózatos és megsebez. Az összes forgatókönyvírót le kellene csukni azért a sok szemétért, amit holdfényről, meg alkonyi rózsakerti sétákról ír. Mi több, a romantikus összeborulások és a szenvedélyes ágyjelenetek, a másnapi boldog ébredések, - mind hazugság. Fájdalmas, nagyon fájdalmas, ha nem vagy még belefásulva. Szörnyen érzed magad másnap reggel, amikor a barátod rád sem néz."

5. A házasság előtti szex veszélyes
A házasság előtti szexuális kaland nemi betegségek veszélyével is együtt jár. Egy "tapasztalt" lány egész sor ilyen betegség forrása lehet. Hasonlóképpen fiúk is. Nemi betegségek komoly fertőzést, vakságot vagy akár halált is okozhatnak.

6. A házasság előtti közösülés összetörheti egy lány életét
A házasságon kívüli szexuális kapcsolatban élő fiataloknak meg kellene kérdezniük maguktól: "Mit teszünk, ha terhesség lesz a vége?" Valaki így számolt be egy látogatásáról egy leányanyaotthonban: "Soha nem felejtem el azoknak a lányoknak az arcán a kétségbeesést. Nem tudják, mit hoz a jövő, hogy megismerik-e valaha az igazi szerelemet, vagy lesz-e valaha boldog otthonuk." Nem csak a "könnyen kapható" lányok esnek teherbe, hanem a "rendesek" is. Az abortusz könnyű megoldásnak tűnik a nem kívánt terhességre, pedig nem az. Szörnyű bűntudatot okozhat, amely az egész életeden át elkísér.

7. A házasság előtti közösülés nagy problémákat okozhat
Lehet, hogy a fiú azt mondja: "Ha teherbe esel, legfeljebb összeházasodunk." Lehet, hogy így lesz, de a házasság komoly dolog. Terhekkel jár, amire talán még nem vagy felkészülve. A házasság nem csupán holdfényből, romantikából és rózsákból áll. Beletartoznak a szürke hétköznapok, a pelenkák és a mosatlan edények is.

Forrás: kifinet.hu
A szeretet három fajtája 1/2. Miért várjatok házasságkötésig? 2/2.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mi a szerelem? 1/2.

A nemi ösztön 1/2.

Miért várjatok házasságkötésig? 2/2.


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!