TÖBB MINT 4000 EMBER KERESZTELKEDETT MEG PÜNKÖSDKOR

Több mint 4000 ember keresztelkedett meg a kaliforniai Pirates Cove Beachen május 28-án, pünkösd vasárnapján. Brian Houston és fia, Ben is részt vett az eseményen, amely ugyanazon a helyszínen zajlott, ahol az 1960-as és 1970-es években a 'Jézus Népi Mozgalom' bemerítkezései, amint azt a közelmúltban megjelent 'Jézus forradalom' című film is bemutatja.



"Még mindig csodálkozom azon, amit Isten tett pünkösd vasárnapján, május 28-án, a Pirates Cove-ban, Newport Beach-ben, Kaliforniában" – írta Mark Francey lelkész az Instagramon, aki az esemény házigazdája volt. "4166 ember keresztelkedett meg. Majdnem 5 órán át tartott, több mint 280 gyülekezet egyesült. Hisszük, hogy egy újabb nagy spirituális ébredés kezdődött. Istenünk, kérünk, hogy elevenítsd fel és gyógyítsd meg földünket. Jézus nevében."

A Baptize SoCal sajtóközleménye szerint 10 000 - 12 000 ember vett részt az 'együttműködési keresztelő rendezvényen', amelyen kétszáznál jóval több gyülekezet képviseltette magát. A Baptize SoCal célja az volt, hogy az emberek a keresztségen keresztül nyilvánosan kinyilvánítsák Jézusba vetett hitüket.

Francey pásztor, aki feleségével, Rachelle-el együtt vezeti az Oceans Church gyülekezetet, azt mondta: "Abban hittünk, hogyha engedelmesen hitben kilépünk, Isten népe össze fog gyűlni, így ez lehetne az egyik legnagyobb vízben keresztelés Amerika történelmében. Akkor még csak nem is sejtettük, hogy néhány hónappal azután, hogy megkaptuk ezt a látást, egy film fog születni, ami a Pirates Cove-nál történő vízzel való keresztelést fogja ünnepelni."

Több mint 4000 ember keresztelkedett meg a kaliforniai Pirates Cove Beachen május 28-án, pünkösd vasárnapján


A februárban kiadott 'Jesus Revolution' a történelmi Jézus Népi Mozgalom eseményeit dramatizálja. A film Greg Laurie és Ellen Vaughn "Jézus forradalom: Hogyan alakított át Isten egy valószínűtlen nemzedéket és hogyan képes újra megtenni ma" című könyvén alapul. A film a Calvary Chapel lelkész, Chuck Smith, a hippi evangélista, Lonnie Frisbee és Greg Laurie lelkész életére fókuszál, aki jelenleg a kaliforniai Riverside-ban vezeti a Harvest Christian Fellowship szervezetet.

A Hillsong Church volt lelkipásztora, Brian Houston unokáival és fiával, Ben Houstonnal vett részt az eseményen. Brian felesége, Bobbie Houston egy videót tett közzé Instagram-fiókjában, amelyen férje hangja hallható. "Gyerekek, 50 évvel a Jézusi forradalom után itt vagyunk a Pirates Cove-ban" - mondta Brian Houston, pásztázva a jelenetet, miközben megfigyelte, hogy "sok éljenzés, sok örvendezés zajlik. Hála Istennek."

Egy másik Instagram-bejegyzésben Francey elmondta, hogy az Oceans Church szervezte és finanszírozta az eseményt, amelyen az Egyesült Államok minden tájáról, valamint Kanadából is érkeztek emberek. A résztvevők "meggyógyultak a vízben, megszabadultak, és megteltek Isten Szentlelkével".