MENNYI IDŐBE TELIK?

"Az Úr pedig mondta Mózesnek: Vedd melléd Józsuét, a Núnjiát, a férfiút, akiben Lélek van, és tedd őreá a te kezedet." (Mózes negyedik könyve 27:18)Vajon milyen leszel negyven év múlva? Ha elég fiatal vagy ahhoz, hogy feltehesd ezt a kérdést, akkor a válasz igen egyszerű. Talán nagyon is hasonlítani fogsz a mai önmagadhoz - csak kicsit érettebb formában. Személyiségünk, sőt jellemünk sem változik túl nagy mértékben az évek során. A gyakorlat nem tesz mesterré - ahogy a szólás tartja -, vagyis ebben az összefüggésben tökéletessé; a valóság inkább az, hogy a gyakorlás állandósítja megszokott viselkedési mintáinkat és személyiségjegyeinket. Radikális változások kizárólag akkor mehetnek végbe, ha engedjük, hogy a Szentlélek töltse be életünket Jézus szeretetének hatalmával.

Habár Józsuét mindig bátor, odaszentelt életű vezetőként tisztelték, az eltelt negyven év valódi pozitív változásokat eredményezett lelki életében. Thaberában még megpróbálta leállítani a Lélekkel betelt vének prófétálását (Mózes negyedik könyve 11:28). Ám miután negyven éven keresztül vándorolt Isten népével a pusztában, az Úr maga ismerte el, hogy Józsué is Szentlélekkel betelt személlyé formálódott. Ám ne kövessük el azt a hibát, hogy azt gondoljuk: az Örökkévalónak negyven évig tart, mire annyira megváltoztatja az embereket, hogy betölthesse őket az Ő Lelkével, és megnyilvánulhassanak bennük a lelki ajándékok. Péter pünkösd napján telt be Szentlélekkel, csupán ötven nappal azután, hogy esküdözve és átkozódva megtagadta az Üdvözítőt. Pál esetében pedig csak három-négy nap telt el azt követően, hogy halálra üldözte a keresztényeket, és máris betöltötte őt a Szentlélek. A római századosra abban a pillanatban kiáradt a Szentlélek, hogy elfogadta Jézust élete Urának. Az Úrnak nincs szüksége időre! Ő készséges és képes is arra, hogy betöltsön jelenlétével minden életet abban a pillanatban, amikor az emberek elfogadják Őt.

Mielőtt Józsuét nyilvánosan is elismerték és beiktatták volna, mint Lélekkel telt vezetőt, Isten már elismerte őt. Éppen így, amikor a menny betölti a te életedet, Ő azonnal elismeri ajándékaidat, még ha az embereknek kicsit több időbe kerül is, hogy felismerjék azt az egyedi színt, amit te hozol a közösségbe. A gonosz erői biztosan késleltetni akarják majd szolgálatodat, de a Megváltó most hív téged! A Szentlélek minden személyre szabott ajándéka már ma elérhető a számodra!

Imádság a mai napra
"Köszönöm, Uram, hogy Te el tudsz engem fogadni, és be is tudsz tölteni, amint megnyitom előtted az életem. Örülök, hogy nincs szükséged hosszú időre ahhoz, hogy dolgozni tudj az életemben. Már most használj föl engem, mint szolgádat!"