LÉLEKBEN JÁRÓ GYERMEKEK

"Szűlt az asszony fiat, és nevezte annak nevét Sámsonnak, és felnevekedett a gyermek, és megáldotta öt az Úr. És kezdte az Úrnak Lelke őt indítani a Dán táborában, Czóra és Estháol között." (Bír 13:24-25)Mennyire is fiatal a gyerek ahhoz, hogy betöltse a Szentlélek az életét? Ezernyolcszáz ember gyűlt össze a brazíliai Hortolandiában lévő adventista egyetem kampuszán lévő csodaszép imaházban. Az összejövetel vége felé előre hívtam a hat mikrofonhoz mindazokat, akik aktívan szerettek volna részt venni egy különleges imádságban. Sok-sok szívbéli ima hangzott ott el, de egyik sem érintett meg annyira, mint egy 8-9 éves kislánynak a könyörgése, aki olyan hévvel kezdett el szólni, hogy abból egyértelműen a Szentlélek jelenlétének megnyilvánulása érződött ki. Imádkozott az ott jelenlévőkért és édesapja megtéréséért is, aki még nem adta át az életét Jézusnak. Később tudomásomra jutott, hogy az apát annyira mélyen megindította lánya imája, hogy később a döntésre hívásnál előrejött, és teljesen átadta magát Jézus Krisztusnak.

A Szentlélek, aki "indította" Sámsont, késztetni tudja még a nyolcéves brazil kislánynál fiatalabb gyerekeket is. Egy oregoni szeminárium alkalmával egy négyéves kisfiú jött előre a mikrofonhoz, hogy imádkozzon. Édesapját is magával húzta, és miközben ezt a kisgyermeket hallgattam, tudtam, hogy a Szentlélek használja őt arra, hogy Isten jelenlétébe vezessen el bennünket.

Valószínű, hogy Keresztelő Jánost már születése előtt betöltötte a Szentlélek (Lukács evangéliuma 1:15). A meg nem született baba örömében megmozdult anyja méhében, amikor Jézus a közelében volt. Mindez a Megváltó születése előtt mintegy hat hónappal történt. Imádkozz ma a gyermekekért, a kisbabákért, sőt, a meg nem született magzatokért is, hogy őket is töltse be a Szentlélek!

Imádság a mai napra
"Uram, nincs olyan fiatal élet, amelyet ne tudnál betölteni a te Szentlelkeddel. Ma a nagyon kicsikért imádkozom, hogy repesve örüljenek Lelked által, és felhasználhasd őket arra, hogy valamilyen módon szolgáljanak feléd."