A KÖTELEK SZÉTSZAKÍTÁSA

"Mikor Lehi felé közeledett, és a filiszteusok már ujjongtak elébe: felindította őt az Úrnak Lelke, és olyanok lettek a karján levő kötelek, mint a lenszálak, melyeket megperzsel a tűz, és lemállottak a kötések a kezéről." (Bír 15:14)Albertre úgy ordított a nikotinfüggősége, akár a filiszteus hadsereg. Negyven éven keresztül szenvedett ennek az ellenségnek a gúnyos kacajától. Tönkretette már az egészségét és az önértékelését, és úgy tűnt, folyamatos kudarcra ítéli törekvését, hogy győzelmes keresztényként és bizonyságtevőként élhessen. Én nem ismertem Albertet, sem függőségének történetét, de hallottam segélykiáltását, amikor imaközösséget tartottam egy lelkigyakorlaton Észak-Kaliforniában. "Minden húsz percben rá kell gyújtanom! Kipróbáltam már mindenféle dohányzásleszoktató programot és módszert. Kétszer voltam kórházban, de egyszerűen nem tudok leszokni."

Néhány lelkész és laikus vezető azonnal körbe fogta Albertet, kezüket ráhelyezték a vállára, és imádkoztak, hogy teljesen rendelje alá magát a Szentlélek hatalmának. "Jézus szeret téged, Albert - bátorította az egyik lelkész. - Kérlek, emlékezz arra, hogy üdvösséged egyedül a Megváltó vérétől függ, és nem a dohányzás felett aratott győzelmedtől. Ám ez a diadal képessé tesz majd, hogy dicső bizonyságot tegyél az Ö csodálatos hatalmáról, és szabaddá tesz téged arra, hogy akként közvetítsd másoknak Jézus szeretetét, ahogyan soha azelőtt nem sikerült."

Két nappal később a tábor utolsó estéjén Albert talpra ugrott. "Nem tudok csendben maradni! - kiáltotta. - Negyven éve először történt meg, hogy 48 órája nem dohányzom! Dicsőség az Úrnak! A kötelék elszakadt! Szabad vagyok! Miután Albert bizonyságot tett a Szentlélek hatalmas kiáradásáról, mások is megnyíltak, hogy őszintén feltárják, milyen kötelékektől akarnak megszabadulni. A közbenjáró imádság dicsőítő kórusban fejeződött be. Sokan adtak hálát azért, hogy szabadulást nyertek személyes fizikai, érzelmi, szociális és lelki problémáiktól, és hálásan ünnepelték győzelmüket, amit a Szentlélek hatalma aratott bennük.

Imádság a mai napra
"Uram, a ránk ordító ellenségek csoportjában ott van néha a depresszió, a félelem, az indulat, a hangulatingadozás és a negatív gondolatok egész sokasága. Legyenek olyan gyengék azok, mint a megperzselt lenszálak, amint uralmukat hatalmas erőd által megtöröd!"